skip to Main Content

Nagyböjti lelki nap 2018. március 19.

Nagyböjti lelki napot tartottunk ma iskolánkban. Ennek előzményeként a múlt héten lelkigyakorlatos szentmisén vettünk részt a templomban. A nagyböjt egy olyan út, amely elvezet a húsvéthoz, a feltámadáshoz, amikor Krisztus győzedelmeskedik a halál felett.

A délelőtt folyamán az alsós osztályok elkészítették húsvéti gyertyáikat, melyet liturgikus tojásokkal díszítettek. Kecskés Zsófia óvodapedagógus segítségével ráhangolódtak a húsvéti ünnepkörre.

Felsőtagozatos tanulóink lelki napjának helyszíne ebben az évben a tornaterem volt. Soós Tamás plébános atya megnyitója után vendégelőadóinkat hallhattuk, akik Jászberényből érkeztek.

Elsőként Taczman András állandó diakónus beszélt az ő egyházi szerepéről, az örömről, valamint a Tékozló fiú történetét olvasta fel a Szentírásból. Ezután Taczman Andrásné hitoktató segítségével értelmeztük ezt a történetet interaktív módon a mi életünkre is aktualizálva,hangsúlyozva a test és lélek egyensúlyát. Balázs Dániel hitoktató témáját a gyónás képezte. Ennek részeként megnéztünk egy érdekes kisfilmet, mégpedig egy pap szemszögéből. Majd Lukácsiné Tábori Eleonóra hitoktató megindító tanúságtételét ismertük meg saját megtéréséről. Az előadások között Cseh Dániel kollégánk gitáros zenéjével próbált bennünket éneklésre ösztönözni.

A diákok nagyon élvezték a délelőtt végére jutó lufis feladatot. A lufikat fel kellett fújniuk, ezekben szavak voltak elrejtve és összerakásukkal egy bibliai idézetet kaptak.

Búcsúzásként Taczman András állandó diakónus áldást mondott, a gyerekek pedig kis kártyákon szereplő idézeteket kaptak, melyeket beépíthetnek mindennapi életükbe a Nagyböjt még hátralévő időszakában.

Úgy gondolom, a mai délelőtt igazi lelki feltöltődést jelentett mindenki számára. Köszönjük vendégeinknek mélyreható és informatív előadásukat!

Áldott böjti napokat és húsvétot kívánok minden kedves munkatársamnak, diáknak és családnak!

Szöllősi Lászlóné

[srizonfbalbum id=43]

bdr
Back To Top