skip to Main Content

HIRDETMÉNY

A 2020-2021. TANÉVRE SZÓLÓ

ÁLTALÁNOS ISKOLAI BEÍRATÁSRÓL

Tekintettel a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. (III. 11.) Korm. rendeletre, az általános iskolai beiratkozás folyamata a 2020/2021. tanítási évre vonatkozóan az emberi erőforrások minisztere 7/2020. (III. 25.) EMMI határozata alapján történik.

Jelen tájékoztató hirdetményünk a 2020/2021. tanévre történő általános iskolai beiratkozással kapcsolatos fontos szülői feladatokat tartalmazza. Kérjük, figyelmesen olvassa el!

A beiratkozás szakaszai:

A beiratkozás két szakaszban történik:

 1. A beiratkozás első szakaszában 2020. április 6. 0:00 óra és 2020. április 24. 24:00 óra közöttazok a szülők/törvényes képviselők adhatják le beiratkozási kérelmeiket, aki
  • nem állami fenntartású általános iskolába,
   vagy
  • állami fenntartású, de körzettel nem rendelkező általános iskolába kívánják gyermeküket beíratni.

A körzetes iskolák listáját a https://kir.hu/KIR2_KORZET_3h/Pub/Index  oldalon találhatja meg.

(Tehát az 1. pont azokra vonatkozik, akik jászalsószentgyörgyi lakosként nem a jászalsószentgyörgyi iskolába kívánják íratni tanköteles gyermeküket.)

 1. A beiratkozás második szakaszában 2020. április 28. 0:00 óra és 2020. május 15. 24:00 óra közöttazok a szülők/törvényes képviselők végezhetik el a beiratkozással kapcsolatos ügyintézésüket, akik gyermeküket:
 • olyan körzettel rendelkező általános iskolába kívánják beíratni, amely azonban nem a gyermek lakóhelye/életvitelszerű tartózkodási helye szerinti körzetes általános iskola[1].
 • a gyermek lakóhelye/életvitelszerű tartózkodási helye szerinti körzetes általános iskolába[2]kívánják beíratni.

 

Tehát esetünkben a jászalsószentgyörgyiek és a nem jászalsószentgyörgyiek részére is 2020. április 28 és 2020. május 15. között van a beiratkozás a jászalsószentgyörgyi iskolába!

A beiratkozás módjai:

Az iskolai beiratkozást a járvány egyre inkább tömegessé válása miatt a fizikai érintkezést lehetőleg kiküszöbölve elsősorban az eKRÉTA rendszeren keresztül tegyék meg az alábbiak szerint 2020. április 17-től 2020. május 15-ig:

a KRÉTA rendszer

e-Ügyintézési

felületén keresztül, amelyet a
https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap
elérhetőségen talál meg.

Azok a szülők, akiknek már tanul nálunk (vagy máshol) gyerekük és van gondviselői hozzáférésük Kréta rendszerhez, az intézmény Kréta rendszerébe való gondviselői belépés után az e-ügyintézést választva tudnak beiratkozást kezdeményezni az ügyintézés indítása menüpontra kattintva (bal oldalon, oldalsávban található)
Azok a szülők pedig, akiknek még nincs semmilyen Kréta rendszerhez hozzáférésük, a https://eugyintezes.e-kreta.hu/ oldalon ideiglenes regisztrációt kell létrehozniuk. Ezzel az ideiglenes regisztrációval belépve elérhetővé válik az ügyintézés indítása, benne a beiratkozás általános iskolába.

Az online felületen a gyermekek körzetes iskolába való beíratási szándékának megerősítése úgy történik, hogy a gyermek azonosításához szükséges adatok megadása után megjelölik az intézményt. Online jelentkezés esetén a felületre fel lehet tölteni a dokumentumok másolatát, személyes megjelenés esetén pedig kérjük bemutatni, illetve átadni az intézményi ügyintézőnek.

A 7/2020. (III. 25.) EMMI határozat alapján az online beiratkozás esetén az eredeti iratok bemutatására a 2020/2021. tanév első napján kerül sor.

Ezek a következők lesznek:

 • A gyermek személyazonosságát igazoló hatósági igazolvány
 • A gyermek nevére kiállított TAJ kártya
 • A gyermek nevére kiállított lakcímet igazoló hatósági igazolvány
 • Nyilatkozat az életvitelszerű ott lakásról
 • Nyilatkozat a közös szülői felügyeleti jog gyakorlására vonatkozóan

Másodsorban e-mailen (vagy postai) úton keresztül. Elektronikus úton a titkarsag@szgyki.hu , postai úton az 5054 Jászalsószentgyörgy, Rákóczi út 1. címre küldött levéllel.

Beküldendő elektronikusan kitöltve, vagy annak adatait tartalmazó e-mail;

 • A gyermek személyazonosságát igazoló hatósági igazolvány
 • A gyermek nevére kiállított TAJ kártya
 • A gyermek nevére kiállított lakcímet igazoló hatósági igazolvány
 • Nyilatkozat az életvitelszerű ott lakásról
 • Nyilatkozat a közös szülői felügyeleti jog gyakorlására vonatkozóan

Harmadsorban csak különösen indokolt esetben személyesen tehetik meg az alábbi módon:

2020. április 27-én és április 28-án 8.00 – 18.00 óráig kizárólag előzetesen telefonon vagy e-mailben egyeztetett időpontban van lehetőség személyes ügyintézésre.

Telefon: 0630/558-3394

E-mail: titkarsag@szgyki.hu

Az épületben egyszerre csak 1 beiratkozó szülő tartózkodhat a zárt térben való találkozások számának minimalizálása végett. Az épületbe belépve kötelező a kézfertőtlenítés, illetve a védőmaszk használata! A személyes ügyintézéshez szükséges dokumentumok:

 • A gyermek személyazonosságát igazoló hatósági igazolvány
 • A gyermek nevére kiállított TAJ kártya
 • A gyermek nevére kiállított lakcímet igazoló hatósági igazolvány
 • Nyilatkozat az életvitelszerű ott lakásról
 • Nyilatkozat a közös szülői felügyeleti jog gyakorlására vonatkozóan

A diákigazolvány igényléséhez szükséges Nemzeti Egységes Kártyarendszer (NEK) Adatlapot a veszélyhelyzet elmúltával az okmányirodában kell igényelni és utólag benyújtani az iskolában.

Az életvitelszerű ott lakásra és a közös szülői felügyeleti jog gyakorlására vonatkozó nyilatkozatokat elektronikus beiratkozás esetén a KRÉTA e-Ügyintézés felületén – az adatok megadását követően – az „Előnézet” ikonra kattintva tudja letölteni és aláírást követően fel tudja tölteni a rendszerbe. Személyes megjelenéssel történő beiratkozás esetén a formanyomtatványokat az intézmény biztosítja.

 

Jászalsószentgyörgy, 2020. április 16.

Tarnai Mihály

igazgató

[1] Felhívom figyelmét, hogy a hatályos jogszabályok [a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 50. § (6) bekezdése alkalmazásában a nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet 22. § (6) bekezdése] alapján életvitelszerű ott lakásnak minősül, ha a tanulónak a kötelező felvételt biztosító iskola körzetében van a lakóhelyeennek hiányában a tartózkodási helye.

[2] Felhívom figyelmét, hogy a hatályos jogszabályok [a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 50. § (6) bekezdése alkalmazásában a nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet 22. § (6)bekezdése] alapján életvitelszerű ott lakásnak minősül, ha a tanulónak a kötelező felvételt biztosító iskola körzetében van a lakóhelyeennek hiányában a tartózkodási helye.

 

Back To Top