Skip to content

Képzőművészeti kiállítás iskolánkban 2022

Eltelt újabb 1 tanév és a képzőművészeti foglalkozásokon bizony számos produktum született. A foglalkozásokon a különböző vizuális kifejezőkészséget fejlesztő feladatok mellett a művészetis diákoknak lehetőségük volt tömérdek művészeti ággal találkozni, mint a különböző sokszorosító grafikai eljárásokkal (papírmetszet, monotípia, stencil technikák), a festészeti eljárások sokrétű alkalmazásával (akrilfestés, tempera és vízfesték közötti különbségek, textilfestés), vegyestechnikák alkalmazásával egy képen (kollázs-dekollázs készítése), illetve a plasztikai kézművesség alapjaiba is belekóstolhattak, ahol különböző agyagplasztikákat készítettek a gyerekek korongozással vagy  formálással (agyagedények, kerti díszek és házszám táblák készítése). Mindemellett pedig különböző megyei és országos pályázatokon vettek részt diákjaink, ahol eredményesen is zártak egy-egy versenyt!

Az egész éves munkáikból június elejétől egy kiállítást rendeztünk a Rákóczi úti iskola folyosóján, ahol 1. osztályostól 8. osztályos művészetis diákjaink munkáit lehet megtekinteni a tanév végéig! A művészeti kiállítás megnyitóján iskolánk citeraszakkörös tanulói, a néptáncos és énekkaros diákjai léptek fel, akik szintén az „Alapfokú Művészetoktatási Intézményünk” szépségét és oldalát mutatták meg nekünk!
Ezúton gratulálunk minden gyermeknek az egész éves munkájáért, melyekből megvalósíthattuk ezt az igazán sokszínű művészeti kiállítást!

Takács Anikó és Vincze Dániel

művésztanárok


Album neve: Képzőművészeti kiállítás iskolánkban 2022. (40 fotó)

Generated by Facebook Photo Fetcher 2

Back To Top