skip to Main Content

Bérmálás 2022

Az idei évben egyházközségünkben 2022. június 5-én, Pünkösdvasárnap a Jászalsószentgyörgy-i Szentháromság-templomban került sor a bérmálásra. Összesen 32 fiatal kapta meg a Szentlélek ajándékát, akik helyből, illetve környező településről érkeztek; Alattyánról, Besenyszögről, Jánoshidáról, Jászboldogházáról és Tiszasülyről. Megerősítve keresztény hitüket, Buda Péter, az egri Érseki Papnevelő Intézet rektora szolgáltatta ki a fiatalok számára a bérmálás szentségét. Prédikációjában a gyermekek számára érthetően, szívhez szólóan és közvetlen módon szólt. Beszédében megfogalmazta, hogy bizony, mi emberek, gyermekek és felnőttek egyaránt hibázunk. A Szentlélek által megerősödve azonban mindig vissza tudunk találni az isteni szeretet útjára.
A hívekkel megtelt templomban az ünnepi szentmisén közreműködött Strahl Péter plébános, valamint Muhari Ferenc diakónus, továbbá esperes plébánosunk, Soós Tamás, aki lehetővé tette mindannyiunk számára ezt a szép ünnepet.
Köszönet és hála mindenkinek, aki hozzájárult, hogy ilyen szép és emlékezetes eseményben lehessen része gyermekeinknek. Külön köszönet a plébános úr mellett a hitoktatók áldozatos munkájáért, akik segítették a fiatalok méltó felkészülését e jeles alkalomra.

Szűcsné Kövér Szilvia
szülő

Back To Top