Skip to content

Fizika Show – vidám, szórakoztató, utazó előadáson jártunk 2023.11.09.

Csütörtök előtt már mindenki izgatott volt, valaki azért, hogy milyen lesz, a többiek meg azért, hogy aznap nem kell tanulni. Csütörtök reggel még elmentünk tesizni. Tesi után 8:55-kor már a buszmegállóban voltunk. Felszálltunk a buszra és már mentünk is Berénybe. Amint beértünk , indultunk is a helyszínre. 10-15 percet kellett még várnunk, mert nagyon sokan érkeztek az előadásra. Majd bementünk, elfoglaltuk helyeinket és ahogy elkezdődött, mindenki elhalkult. A bácsi mindenféle kísérletet mutatott, amit otthon is meglehet csinálni. Noel és Máté meg is csinált kettőt. Nagyon jó volt és szerintem mindenkinek tetszett!

Horváth Nóra, 7.a

November 9. gyönyörű napos csütörtök reggel volt. Tökéletes idő egy kis őszi kirándulásra, tökéletes idő egy kis Fizika Show-ra a 7. osztállyal. Ellátogattunk Jászberénybe, ahol a buszozás után gyalogolva verekedtünk át a fizikai törvények adta akadályokon egészen az egyik Művelődési hát kapujáig, ahol más osztályokkal egyetemben izgatottan vártuk az előadást. Elfoglalva ülőhelyeinket egy fiatal házaspár mutatta be a fizikai csodákat, amik nemes egyszerűséggel a saját hétköznapjaink részét is képezik, mégsem vesszük őket észre. Végig haladtunk a természeti elemeken – kezdve a víztől, megismertük a gravitáció, a vákuum, és a súlytalanság állapotát, a levegő anyagi vonzatát és bepalackoztunk egy felhőt, létrehoztunk egy légágyút egy mikrós dobozból, az elektromosság lényegét látva „megvilágosodtunk” majd jedi lovaggá váltunk, és a tűzzel sem féltünk játszani (persze szigorúan óvatosan) s egy spirális tűzgyűrűt képeztünk szimplán háztartási anyagokból . Szenzációs előadásnak lehettünk szemtanúi, melyet alátámaszt a sok csodálkozó szempár, az egymástól való megkérdezés és felismerés: Ezt mégis hogy?!

A sok érdekesség után még a buszindulásig megebédeltünk egy közeli kis büfében, és az idilli napfényes szelek szárnyán visszasétáltunk buszunkig felidézve e nap emlékeit! Köszönjük ezt a napot Klári tanár néninek!

Takács Anikó

szaktanár


Album neve: Fizika Show – vidám, szórakoztató, utazó előadáson jártunk 2023.1. (89 fotó)

Generated by Facebook Photo Fetcher 2

Back To Top