skip to Main Content

Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért 2018.

A mai napon 2018. október 18-án 9 órai kezdettel a Szent György Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola minden diákja és pedagógusa, a helyi Rózsafüzér Társulat tagjaival közösen imádkoztuk a Világosság Rózsafüzért!

Iskolánk apraja és nagyja egy szívvel és lélekkel mondták! Felemelő érzés volt mindannyiunk számára ezt így látni és hallani, hogy eme nemes cél érdekében a hétköznapokban elég eleven fiataljaink is fegyelmezetten és teljes átéléssel imádkozták.

Minden visszajelzés csak pozitív, mind a Rózsafüzér Társulat tagjai közül, mind a gyerekek részéről. Számokban látva ezt a mai reggelt itt az iskolánkban közel 330-an imádkoztunk egyszerre!

 

Markó Judit

hittanár

Az „Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért” elnevezésű kezdeményezéshez csatlakozva október 18-án, magyarországi idő szerint 9 órakor világszerte gyermekek imádkoznak fél órán át a békéért és az egységért. Számos helyen ezért akár a tanítást is felfüggesztik erre az időre.

A kezdeményezés keresztény közösségektől, Venezuelából indult: miközben 2005 nyarán gyermekek közösen imádkozták a rózsafüzért, a mellettük lévő asszonyok kézzelfoghatóan érezték a Szűzanya jelenlétét. Napjainkra nemcsak Dél-Amerikában, hanem szerte a világon elterjedt ez a kezdeményezés.

Kiinduló gondolata az a Szent Pio atyától származó gondolat, hogy „ha egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért, akkor a világ meg fog változni”.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia megbízásából az Országos Lelkipásztori Intézet hívja a gyermekeket – és ezért kéri a hitoktatókat, szülőket, pedagógusokat –, hogy közösen imádkozzák a rózsafüzért a világ békéjéért október 18-án 9 órától.

forrás: Magyar Kurír

[srizonfbalbum id=75]

Back To Top