Skip to content

Titanic vagy a lézerharc? Kirándulás Budapestre 2017. november 24.

November 24-én kirándulni voltunk Budapesten a DÖK szervezésében.

Elsőként a Laser Arenához vezetett utunk, ahol egy csodás játékélményben lehetett részünk. Ennek során megtapasztaltuk, hogy milyen is a csapatmunka, milyen egy csapattagnak lenni egy stratégiai játékban. A játékosoknak együtt kellett működniük és emellett a megfelelő stratégiát is ki kellett dolgozniuk, hogy nyerni tudjanak.

A játék végén élményekkel telve, de egy kicsit fáradtan folytattuk utunkat a Titanic kiállításra. El sem hinné az ember, hogy mekkora munka volt egy ekkora hajó megépítése! Rengeteg eredeti kincset hoztak fel az óceánból, és láthattuk, hogy milyen jéghegynek ütközött neki az elsüllyeszthetetlennek hitt monstrum. Elhangzott sok érdekes adat, ilyen például a fűtők és gépészek, személyzet létszáma: 850- 1000 ember dolgozott azért, hogy a gőzhajó célba érhessen. Érdekes volt az is, hogy 18 millió forintnak megfelelő összegbe került egy darab első osztályú jegy. Nagy különbség volt a szobák elhelyezése és berendezése, az ételek mennyisége és minősége között is az egyes osztályoknál.

Ezután sétáltunk egyet a Vörösmarty téren lévő adventi vásárban, ahol az illatok és fények karácsonyi hangulatot idéztek. Jólesett az egész napi pörgés után egy kicsit megpihenni, és élvezni a vásár ünnepi hangulatát.

A hazaút is ennek a jegyében telt, de azért maradt idő arra is, hogy átbeszéljük az aznap történteket. Volt, akinek a lézerharc, másoknak Titanic kiállítás tetszett jobban. Olyan élményben volt részünk, amit soha nem felejtünk el.

Köszönjük mindenkinek, aki lehetővé tette azt, hogy ez a kirándulás megvalósuljon!

 

Csabai Petra és Szabó Zalán

[srizonfbalbum id=26]

Back To Top