Skip to content

Teremtésvédelem – Állatok világnapja 2023.

Október 4. az Állatok Világnapja, mert ez Assisi Szent Ferenc halálának napja, és egyúttal az emléknapja is. Ez a nap tisztelgés az állatok védőszentje, Assisi Szent Ferenc előtt, aki már a 13. század elején hirdette, hogy mindent szeretnünk kell, ami körülvesz minket, legyen az élő vagy élettelen.
A felső évfolyamos tanulókkal moziztunk az állatok világnapjának délutánján! Köszönjük a meghívást Marika néninek a helyi K.É.SZ. vezetőjének és természetesen Endre bácsinak, aki elhozta nekünk a Vándormozin keresztül azt az élményt a Faluházba, amit csak egy moziban lehet átélni.
„A teremtésvédelmi programok célja, hogy a gyerekek legyenek képesek a világ szépségeit felismerni és megőrizni, a megteremtett értékek között úgy élni, hogy a legkevesebb károsodást okozzák. Fontos, hogy felismerjék, hogy az utódaiknak is megfelelő életteret kell hagyniuk.”

Markó Judit

A művészetek terén is megemlékeztünk erről a napról, ahol az állatokkal kapcsolatban közösen írtunk „állati történeteket” képregény formájában. Volt itt pingvin, aki repülni akart; volt itt cica-macska barátság, egy katicabogár története, egy tengerimalac házassága, egy koala kalandja az űrben és még sok más kreatív történet, melyekből képregényeket összeállítva állítottunk ki iskolánk folyosóján.

Takács Anikó


Album neve: Teremtésvédelem – Állatok világnapja 2023.. (18 fotó)

Generated by Facebook Photo Fetcher 2

Back To Top