Skip to content

Szüret vetélkedővel és madárijesztőkkel 2017.szeptember

Az EFOP-1.3.5-16-2016-00694 számú, ‘Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével’ című pályázat keretében: 2017. szeptember 29-én Három generációs találkozót szerveztünk.

Kezdésként -a délelőtti órákban- a budapesti Nevesincs Színház előadásában az alsó tagozatosgyerekek a Mátyás juhásza című mesejátékot láthatták, izgulhatták, tapsolhatták végig. A jelmezek, a díszletek és a színészek játéka egyaránt elbűvölte a közönséget.

„De szép is a szüreti mulatság…”-írja Petőfi Sándor Őszi reggel járok c. versében. Szép ám! Nem véletlen, hogy iskolánkban, a gyerekek örömére, minden évben megrendezzük a szüreti mulatságot. Így volt ez idénszeptember utolsó péntek délutánján is,amikorsokadik alkalommal mulatoztunk az iskolában, ahol  gyerekek, szüleik, és tanáraik kipróbálhattak sokféle játékot, sorversenyen tehették próbára az ügyességüket, kedvükre falatozhattak, no és természetesen szürcsölgethették a friss mustot, végül pedig a szép, őszi délután zárásaként össztáncot járhattak a tornateremben és csemegézhettek is.

A szüreti mulatság egy családi nap keretében került megtartásra iskolánk elsőmásodikos és harmadikos kisdiákjai részére. Idén sem volt ez másként, mint a főúti iskola udvarán a gyermekek látványos, vidám, és nagyon színvonalasan megszervezett játékban mérhették össze ügyességüket.  A móka egy hagyományos szüreti felvonulással indult, ahol minden osztályt a saját Madárijesztője képviselt! A szülők felajánlása révéniskolánk hátsó kerítését szimbolikusan szőlőkkel díszítettük,melyet minden kisdiák a saját osztályával igyekezett „leszüretelni”, amiből aztán a gondos és hozzáértő Apukák segítségével elkészülhetett az idei év legjobb mustja!

A mulatság ezt követően az általános iskola tornatermében folytatódott, ahol a bejáratnál mindenki ott hagyhatta a nyomdás ujjlenyomatát, amiből aztán egy gyönyörű szőlőfürt kerekedett ki, mint egy igazi művészi alkotás!Ezt a műalkotást még Ember-Kovács Katalin tanító néni is megcsodálta.JA gyerekekből és szülőkből álló csapatok különböző számokban mérték össze tudásukat a szőlőfajtákkal kapcsolatban, majd ügyességüket, hiszen többek között volt diógyűjtő verseny, madárriogatás,   és természetesen zárásként a táncolás sem maradhatott el. Tanárok, diákok, szülők együtt ropták a táncot. A hagyomány tehát folytatódott, s még az is jól szórakozott, aki életében most vett részt először részt szüreti mulatságon!

Bizton állíthatjuk, hogy nagyon jól érezte magát ezen a délutánon kicsi és nagy! Köszönjük mindenkisegítő munkáját!

Nagyné Polgári Annamária

 (Nagy Luca-2.b osztályos tanulónk-anyukája)

[srizonfbalbum id=3]

 

bty
Back To Top