Skip to content

Szlovákia 2023

Nagyon vártuk már, hogy elérkezzen május 15., amikor kirándulni megyünk Szlovákiába. Már hetek óta izgatottan készültünk rá. Utunk során nagyon sok szép helyet láttunk, várakat, múzeumokat, síremléket, amelyet meg is koszorúztunk. Ezen a határtalanul kiránduláson ugyanis az Irodalmi és történelmi hősök Hont, Nógrád és Gömör vármegyékben elnevezést kapta, így a hozzájuk kapcsolódó őseink nyomában jártunk ezen a négy napon.
Nekem legjobban Somoskő vára tetszett, amit az első napon látogattunk meg. Emellett különböző múzeumokban is jártunk, amik az ottani hagyományokat mutatják be pl.: füleken a néprajzi múzeum.
Nem volt a legjobb idő ránk, hiszen mind a négy nap esett az eső, de ennek ellenére is egy nagyon emlékezetes kirándulás volt. Sokak számára közöttük nekem is ez volt az első külhoni utunk. Mikor esténként a szállásra értünk sem unatkoztunk, (mivel a Panzion, Bernath nevezetű szálláson voltunk) összeült a „csapat” és beszélgettünk, játszottunk, jól éreztük magunkat. Tanáraink mindenben a segítségünkre voltak, vigyáztak ránk és mindezek mellett azon voltak, hogy jól érezzük magunkat.

Igaz sok volt a buszozás picit, de ott sem volt unatkozás. Gyönyörködtünk a tájban, hallgattuk a következő úticélunkról sok érdekességet. Fotóztunk és videóztunk nagyon sokat, de azt a hangulatot és élményt egy kép sem tudja úgy visszaadni, amit ott átéltünk akkor. Nagyon jó volt egy kis kikapcsolódás a természetben. Személy szerint én visszamennék még egy hétre akár, mert nagyon jól éreztem magam. Az élmények, amiket ott szereztünk örökre bennünk maradnak.

Köszönöm, hogy részt vehettem ezen a kiránduláson.

Borbély Gerda 7.a


Album neve: Szlovákia 2023. (50 fotó)

Generated by Facebook Photo Fetcher 2

Back To Top