Skip to content

LOVAGI LOGIKAI TORNA, avagy 3 az 1-ben tanulmányi verseny 2018.04.20.

/Történelem – tájékozódási futás – matematika/

 

A jászapáti Gróf Széchenyi István Katolikus Gimnázium idén is meghirdette középkori hangulatba burkolózó matematikai tájékozódási csapatversenyét „Lovagi Logikai Torna” néven. Iskolánk a következő kategóriákban indított 3 fős csapatokat erre a nem mindennapi vetélkedőre:

  • kategória – „Apródok”: 3. és 4. évfolyam
  • kategória – „Fegyverhordozók”: 5. és 6. évfolyam
  • kategória – „Várkatonák”: 7. és 8. évfolyam.

 

A versenyen Az eseményekről, eredményekről két résztvevő negyedikes, Bajzáth Zsófia és Pesti Gréta írt élménybeszámolót.

 

A matematikai lovagi tornát minden évben tavasszal rendezik meg. Erre a versenyre bárki jöhet, az a szabály, hogy három fős csapatokat kell alkotni. A mi iskolánkból sokan jelentkeztek. Pénteken ebéd után indult 13 csapatunk a megmérettetés helyszínére. Megérkezésünkkor középkori ruhába öltözött hölgyek és lovagok köszöntöttek bennünket.

 

A regisztráció után az induláshoz hamuban sült pogácsát, vizet, csokit, füzetet és tollat kaptunk. Majd a Kápolnában volt a megnyitó, ahol a király és királynő üdvözölte a megjelenteket, elmondták a szabályokat, majd elkezdődött a verseny.

 

Minden csapat máshonnan indult. Nagyon, de nagyon jól éreztük magunkat! Ez egyben tanulás és szórakozás is volt. Állomástól állomásig futkostunk, leadtuk a menetlevelet, amelyre ráírták a pontszámot, és hogy hová kell menni a következő feladatért. Majd szaladtunk tovább, hiszen ez olyan verseny, ahol az idő is számít a helyezésnél. A verseny matematikai, logikai feladatok megoldásából áll. A két és fél óra alatt különböző nehézségű feladványokat kapunk. Az adott állomáson kapott eredmény mondta meg a következő állomás helyét. Ebben az évben volt egy új feladat, sakkozni kellett. A bábukat nem mozdíthattuk, úgy kellett kitalálni, hányat tudunk leütni a jelenlegi felállásból. Ezért három pontot lehetett kapni.

 

Mindenki ügyes volt, de iskolánkból idén csak egy került be az első hat díjazott közé. Álmunkban sem gondoltuk, hogy ez a mi csapatunk lesz. Az eredményhirdetés a Színházteremben volt. Mikor kimondták, hogy Matekgyémántok, nagyon büszkén mentünk fel a színpadra. Az Apródok, vagyis a 3-4. osztályosok között mi lettünk a harmadik helyezettek! A csapat tagjai Bajzáth Zsófia, Kállai Gerda és Pesti Gréta. A színpadon a királynőtől megkaptuk az oklevelet és az ajándékunkat. Nagyon boldogok voltunk!

 

Aki nem ért el ilyen jó eredményt, az is nagyon jól érezte magát, és örült, hogy részt vehetett ezen az érdekes versenyen, és jövőre ismét szeretne jönni.

ELÉRT EREDMÉNYEINK

 

Apródok:

Matekgyémántok

 

Bajzáth Zsófia, Kállai Gerda, Pesti Gréta 4. b 3. hely
Fekete lovagok

 

Csák Erik, Handzsúr Péter, Vízi Dávid 3. b 7. hely
Matematika Lovagjai Balázs Mirjam 4. a, Kólya Ákos, Szivák Attila 4. b 9. hely
Észbombák Keskeny Boglárka 4. b, Szikszai Dávid 4. a, Turóczi Kinga 4. a 21. hely
Kristálylányok Kecskeméti Rebeka, Marsi Szonja, Nagy Kornélia Anna 3. a 31. hely

 

Fegyverhordozók:

Fekete Viperák

 

Horváth Brigitta, Kerekes Sarolta, Törőcsik Zita 6.a 8. hely
Géniuszok

 

Olcsák Larion, Serfőző Patrik, Vasas Zoltán 6. a 14. hely
Tigrispingvinek

 

Ádám Kornél, Grósz László, Nagy Barnabás 6. b 23. hely
Ötös hármas Baráth Csaba, Csonka Dominika, Mondi Lili 5. a

 

30. hely
Csillámunikornisok

 

Kátai Hanna, Pásztor Szonja, Táboros Laura 5.b 35. hely

 

Várkatonák:

Mind1

 

Baráth Petra, Marsi Noémi, Sáfrán Bence 7. a 13. hely
Papagájok

 

Lakatos Laura, Sáfrán Dóra, Szikszai Mirjam 8. b 26. hely
Dámácskák

 

Balla Viktória, Csabai Petra, Káposztás Zsuzsanna 8. a 27. hely

 

[srizonfbalbum id=54]
Back To Top