Skip to content

Jászsági Mesemondó Verseny 2023. október 4.

A mese a legfontosabb, legalapvetőbb irodalmi műfaj, mindennek az origója – ahogy Csukás István fogalmazott –, minden irodalmi műfaj ebből származik” – kezdte ünnepi köszöntőjét Mező Gábor a Jászsági Térségi Televízió szerkesztő-műsorvezetője, A magyar népmese napja tiszteletére megrendezett jászdózsai VIII. Jászsági Mesemondó Verseny zsűrielnöke.
Elmondása szerint a mese és a mesemondás segíti a gyermekeket a világ birtokbavételének megkezdésében, hisz amit el tudunk mesélni, azt birtokba is tudjuk venni. „Hálás feladat magyar mesemondónak lenni, hiszen rendkívül gazdag irodalmi kincs áll rendelkezésünkre: a magyar népmesék világa és az arra épülő szebbnél szebb műmesékből rengeteg áll a rendelkezésünkre, köszönhetően Móricz Zsigmondnak, Móra Ferencnek, Gárdonyi Gézának és természetesen Benedek Eleknek, a mesemondás legnagyobb alakjának”.
Gábor vicces hangbemelegítő gyakorlatokkal kellőképpen oldotta a magukat megmérettetni érkezett gyerekek feszültségét, és megalapozta az egész délelőttös jó hangulatot.
A versenyzők 2 korosztályban versenyeztek:
I. kategória: 2-3. osztály (15 fő),  II. kategória: 4. osztály (15 fő)
Forgó Amadé iskolánk 4.b osztályos tanulója bizonyult korosztályában a legjobb mesemondónak, 1. helyezést ért el.
Szeretettel gratulálunk neki!

Virág Emese

tanító néni


Album neve: Jászsági Mesemondó Verseny 2023. október 4.. (9 fotó)

Generated by Facebook Photo Fetcher 2

Back To Top