Skip to content

I. Jászsági Állatvédelmi Verseny

Az I. Jászsági Állatvédelmi Versenynek a Jászberényi Állat- és Növénykert adott otthont, az állatok világnapján.

A megnyitó beszédek után Dr. Kertész Ottó állatorvos tartott előadást a felelős állattartásról. Előadásában hallhattunk a védőoltások és a megfelelő tápok fontosságáról, a rendszeres állatorvosi ellenőrzésekről, az állatok mozgásigényének kielégítéséről és az egyre növekedő túlszaporításról. Ezt követően kezdődhetett a megmérettetés.

Első körben verset írtunk a felelős állattartás témájában. A második fordulóban 3 feladatsort oldottunk meg különböző állatos témákban. Az utolsó feladat pedig egy állatkerti totó volt. A totó kitöltéséhez az állatkertben kihelyezett oktatótáblákat kellett használnunk, amelyekről nagyon sok új és érdekes információkkal gazdagodhattunk. Az eredményhirdetés előtt részt vehettünk Maci, az állatkert medvéjének etetésében. A gondozók által eldugott finom falatokat mi gyűjtöttük össze Macinak, majd közösen megnéztük Macit, ahogy jóízűen falatozik.

A versenyen csapatunk (Kólya Adél, Tóth Regina, Gulyás Máté) 6. helyezést ért el.

A nap lezárásaként pedig felhasználtuk az ajándékba kapott állatkerti jegyeinket és felderítettük az állatkert minden zegzugát.

Szabó Kata Luca


Album neve: I. Jászsági Állatvédelmi Verseny. (27 fotó)

Generated by Facebook Photo Fetcher 2

Back To Top