skip to Main Content

Itt a farsang áll a bál… 2018.

Annak ellenére, hogy nem volt kemény telünk, alig vártuk, hogy búcsút inthessünk a szürke téli napoknak, és színes jelmezekbe öltözve sürgessük a tavasz beköszöntését. A farsangi időszak az idén elég rövid volt, ezért iskolánk február 2-ára hirdette meg a farsangi mulatozás megrendezését.
Az alsó tagozatosok – Szilvia tanító néni javaslatára – egy közös produkcióval üzentek a természetnek, hogy ideje felébrednie a hosszú téli álomból. A gyerekek és a tanító nénik pizsamába és köntösbe bújtak, majd lefeküdtek a tornaterem közepén elhelyezett baldachinos ágyra – ami csak a nézők szerint volt tornamatrac -, és Ilike tanító néni meséjére édes álomba szenderültek. Ekkor megjelentek az álommanók – a negyedikesek -, odalopakodtak a pompás fekhelyhez, és színes álomport szórtak kicsikre és nagyokra egyaránt.
Ezután felcsendült egy olyan dallam, amire mindenki felébredt „hosszú” álmából, és kiugrott az ágyból, hogy önfeledten ropja a táncot. Hipp – hopp lecserélődtek a pizsamák, és már csak szépséges hercegkisasszonyokat láttunk, akik délceg hercegekkel lejtettek, no meg „kemény” kommandósokat, akik üldözték a félszemű kalózokat.
Hajnalig mulattuk volna…
A tombolahúzás izgalmait csak délután hevertük ki, amikor megtekintettük a felsősök műsorát.
A gyerekek szerint ez volt a legsikeresebb farsang.

Ildikó tanító néni

[srizonfbalbum id=32]

Back To Top