Skip to content

Intézményvezetői tájékoztató

Tisztelt Szülők!

Bizonyára értesültek róla, a Kormány 2020. március 13-án a koronavírus terjedése miatti új munkarend valamit a tantermen kívüli, digitális munkarend bevezetéséről döntött. A döntés érinti valamennyi köznevelési intézményt.

A döntés értelmében 2020. március 16. napjától az oktató-nevelő munka tantermen kívüli, digitális munkarendben kerül megszervezésre. Ez nem rendkívüli szünetet jelent, hanem az oktatás módjának megváltoztatását, amelynek keretében továbbra is biztosítjuk a tanulók számára a tanulás Alaptörvényben rögzített lehetőségét.

Az új munkarend értelmében a tanulóknak tilos a köznevelési intézmények oktatási célú látogatása. A tananyag kijelölése, a tanulási folyamat ellenőrzése és támogatása a pedagógusok és a tanulók között online vagy egyéb, személyes találkozást nem igénylő formában történik. Az eredményesség érdekében a napi, folyamatos tanulás nélkülözhetetlen, ennek ellenőrzésében kérem a Tisztelt Szülők segítségét.

A gyermekétkeztetés biztosítása önkormányzati feladat, a főzésre jelenleg is használt konyha továbbra is rendelkezésre áll, a gyermekek étkeztetése azonban nem történhet az oktatási-nevelési épületekben. Azon gyerekek számára, akiknél ez indokolt, helyben, optimális módon biztosítja majd az étkezés lehetőségét az Önkormányzat az intézmény koordinálásával.

Az új munkarend idején is, munkaidőben minden nap biztosítjuk az ügyeletet az iskolában, telefonon (06-57/456-013, 06-30/558-3394) és az iskola email címén (titkarsag@szgyki.hu) elérhetőek leszünk. Aki az iskolában hagyta a felszerelését 2020.03.16-án 8.00-tól 16.00 óráig tudja azokat elvinni, vagy a későbbiekben előzetes időpont egyeztetése után (tel.: 0657/456-013).

A tantermen kívüli, digitális munkarend időtartama alatt a tanulók lehetőleg kerüljék a nagyobb csoportos találkozásokat, közös programokat. Felügyeletüket a szülők, családok, szomszédok bevonásával, kis csoportokban célszerű megszervezni. A gyermekek felügyeletét a miniszterelnöki bejelentés alapján nem javasolt a nagyszülőkre bízni, hiszen ők a legveszélyeztetettebbek.

Köszönöm együttműködésüket, megértésüket.

Kívánok mindenkinek sok erőt, kitartást, és ami a legfontosabb, JÓ EGÉSZSÉGET az elkövetkező időszakhoz.

                                                                                                          Tarnai Mihály

                igazgató

Back To Top