skip to Main Content

Hittanverseny 2019

Meséljek a hittanversenyről?

Czibere Zsolt atya valami olyasmit mondott: nem jó megfogalmazás a hittanverseny szó erre az alkalomra, ugyanis mindenki nyer azzal, hogy most itt van, ebben a közösségben.

És milyen igaza van….

Megérkeztünk Egerbe a verseny helyszínére, ahol kihúztuk csapatunk nevét, amely az „Áldás-Osztók” volt. Nagyon tetszett nekünk, erősnek, különlegesnek éreztük magunkat tőle.

Első feladatként egy tesztlapon kellet magunkat átrágni. Sokat készültünk rá itthon. Úgy éreztük, egészen jól sikerült. Második feladat: kép és idézet felismerő.  Gyorsan felismertük a „Kánai menyegzőt”, így ki is pipáltuk a második feladatot. Harmadik feladat melyre a pontot kaptuk, igazából egy itthoni feladat volt. Rajzot kellett vinnünk magunkkal, melynek címe: Eucharisztia. És míg pontozták rajzainkat, nekünk meg kellett írnunk saját dalszövegünket, versünket. Ehhez a feladathoz kaptunk egy pár szót, melynek benne kellett szerepelnie. Mi a verset választottuk, de volt ének, sőt rap is. Amíg Brigittával felolvastuk versünket, addig Lili akrobatikus táncával színesítette előadásunkat.

Az idén nagyon sok csapat jelentkezett. A 24 csapatból végül a 6. helyezést sikerült elérnünk. Bár mindenki a dobogós helyért küzd, mi nem voltunk elkeseredve. Nagyon élveztük az egész napot, amely az eredményhirdetéssel nem ért még véget. Judit tanár néni a tavalyi évhez hasonlóan elvitt bennünket a McDonalds-ba, majd felültünk a gyönyörűen kivilágított óriáskerékre.

Hazafelé úton többször emlegettük Zsolt atya napindító gondolatait.

És milyen igaza volt…

Kátai Hanna 7.b

[srizonfbalbum id=146]

Back To Top