skip to Main Content

Erzsébet tábor 2020

Első hét:

Idén is lehetőségük nyílt az általános iskola alsó tagozatos nebulóinak, hogy egy élményekkel teli hetet töltsenek el Jászalsószentgyörgyön az Erzsébet tábor keretein belül. A héten megannyi programban játékosan tanulhattak a gyerekek az egészségtudatos életmódról, a környezettudatosságról, hazánk kulturális örökségeiről és a hagyományőrzésről, valamint a kézműves- és sportfoglalkozások is fontos szerepet töltöttek be a tábor során. A program részét képezték még kirándulások is a falu különböző kulturális pontjaihoz. Ilyen kirándulás volt a vízibivalyok meglátogatása pusztabusszal; biciklitúra a Vadasparkba, ahol a gyerekek növényhatározó segítségével tudták beazonosítani a természetünkben található növényeket, ezen kívül a kalandparkot is volt lehetőségük kipróbálni; valamint a lovardába is ellátogathattak, ahol horgászatra és csónakázásra volt lehetőségük. A tábor nem csak a környezetünkről, a kultúráról, az egészségről szolgált hasznos tudással a táborozók számára, hanem számos közösségi értékre is tanította őket: hogyan dolgozzanak együtt, hogyan figyeljenek egymásra, hogyan segítsék egymást. A sok tudás és érték mellett más téren is kamatoztak a táborban résztvevők, ez pedig az új barátságok születése volt. Összességében a tábor egy mókával és kalanddal teli hét volt, mind a táborozók, mind a táboroztatók számára.

Povedák Stefánia

 

Második hét:

Hónapok után újra együtt…

Az online oktatás után az Erzsébet-tábor lehetőséget adott a gyermekeknek, hogy újra tanáraikkal és társaikkal töltsenek el egy hetet az iskolában. Az alsó tagozatos tanulók sok-sok ismeretet szerezhettek kulturális örökségeinkről, a természetvédelemről és az egészségvédelemről, melyek a tábor legfőbb témakörei voltak. Elsődleges cél az volt, hogy mindezeket játékosan ismerjék meg különböző tevékenységek keretein belül. A programban szerepeltek: sportfoglalkozások, kézműves tevékenységek és kirándulások. Lakóhelyünk megismerése érdekében ellátogattunk a Lovardába és az Erzsébet malomba, valamint megtekintettük pusztabusszal a vízibivalyokat is. Ugyanakkor nem csak a községen belül kirándultunk, hanem Farmoson és Tápiószelén is jártunk. Farmoson megismerhettük a Tápió-vidék vízi világát előadások és játékos feladatok segítségével. Tápiószelén pedig a Génbankba látogattunk, ahol nagyszerű élményeket szereztünk. Katolikus iskolához hívően hittan órán vettek részt a gyermekek, valamint a templom különlegességeiről is beszélgethettek a Plébános Úrral. A kézműves foglalkozások mindennap az adott témához igazodtak, így a gyermekek kreativitásukat is megmutathatták.

A programok összességében remek lehetőséget kínáltak a tanár-diák és diák-diák kapcsolat mélyítésére, a közösségi értékek megláttatására.

 

                                                                                               Baranyi Petra, Kovács Fanni


Album neve: Erzsébet tábor 2020. (15 fotó)

Generated by Facebook Photo Fetcher 2

Back To Top