Skip to content

Egy pici odafigyelés 2019

Az Egri Főegyházmegye, a tavalyi évhez hasonlóan, az EFOP-1.3.5-16 azonosítószámú „Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével”című pályázati konstrukció keretében azzal a kéréssel fordul az intézményvezetők felé, hogy a pályázat keretében, az együttműködésbe bevont Plébániák részére, az ünnepek közeledtével a hagyományokhoz hűen Szaloncukrot és Mikulás csomagot juttassanak el.

Mióta katolikus iskola lettünk, még nagyobb célkitűzés mindenki számára, hogy arra neveljük gyerekeinket és egymást is, hogy észrevegyük, ha a másik embert valami bántja. Tudatosan figyeljük környezetünkben élők mindennapjaira. Hogyan változik egy-egy nap alatt is a másikhoz való hozzáállásuk.

Erre leginkább a felső évfolyamban tanulók figyelnek. Eddigi években is karácsony előtt már megkezdtük a szaloncukor, narancs osztogatását a szentmisék után. Eddig egy helyi vállalkozó felajánlásából tudtuk ezt megvalósítani a vasárnapi szentmisék után, és karácsonykor. Egy-egy szaloncukor vagy narancs mellé, járt egy jó szó, egy mosoly a gyerekektől. Idén ezt a pályázatnak köszönhetően ki tudtuk bővíteni a hajnali rorate szentmisékre is. Azon is sok iskolás gyermekünk vesz részt a falu híveivel együtt. Az idei évben a szaloncukor és a mosoly mellé, a Szentlélek Gyümölcseit tűztük egy-egy kis cetlire és azt adjuk. Látszik az arcokon a meglepődöttség, de pár másodperc után az öröm és még egy – egy ölelést is kapnak gyermekeink. Ha pár percre is, de kizökkentjük magunkat és másokat a hétköznap rohanó világából.

Markó Judit hittanár

[srizonfbalbum id=150]

sdr
Back To Top