skip to Main Content

Budapesti pályaválasztási nap 2018

Budapesten került sor a Hungexpo történetének legnagyobb nemzetközi rendezvényére, az EuroSkills „szakmák Európa-bajnokságának’’ versenyére. Amit szeptember 26-28 között rendeztek.

Erre a versenyre indultunk 26-án szerda reggel külön járatos busszal kb. 40 fővel. A busszal átmentünk az újszászi vasútállomásra. Onnan külön vonattal indultunk a rendezvényre. A vonaton mindenki kapott egy úti csomagot enni- és innivalóval, amit a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kereskedelmi és Ipari Kamara biztosított számunkra, mivel a regisztrációtól kezdve az utaztatásunkig mindent ők szerveztek.
A vonat Kőbánya-felső állomáson állt meg kb. 11 óra körül, ahol csak át kellett sétálni a Hungexpo területére.

A társaság kisfős csoportokra oszlott, mivel így könnyebb volt átnézni a rengeteg pályaválasztási lehetőséget, ráadásul ekkor zajlott a szakmák Európa bajnoksága. A hatalmas területen 28 ország 600 versenyzője mérte össze tudását 37 szakmában. Nagyon érdekes volt látni, hogy a szakemberek milyen precizitással dolgoztak. A szakmák közül a művészeti, divat, és információs területek voltak számomra érdekesebbek. De azért megnéztük a mérnöki és különböző építőipari versenyeket is.

A pályaválasztási részen, nekem nagyon tetszett a virágkötői szakma, ahol még virágot is lehetett kapni. Tetszett még a művészeti (festés) szakmai ágazat. Fiúknak természetesen az autószerelő szak tetszett, ahol ki is lehetett próbálni apróságokat, valamint az építő ipari szakágak nyerték el tetszésüket.

A hazaindulás 17 óra körül volt, ugyanígy Kőbánya-felsőről indulva vonattal. Az egész napos nézelődésben nagyon elfáradtunk, de azért lelkesen osztottuk meg egymás között az élményeinket. Újszászra érve ismét felszálltunk a különjáratos buszra, és így kb. 19 órára otthon voltunk. Otthon nem győztük elmesélni az egész napos élményünket, tapasztalatainkat.

 

Varga Dóra

                                                                                                        8.b

[srizonfbalbum id=83]

Back To Top