Skip to content

Aprók Tánca 2018

Tavaly indult a néptáncoktatás az iskolánkban, mely egy kiváló és ritka lehetőség arra, hogy gyermekeink megismerhessék és gyakorolhassák a nagyon gazdag néptánc kultúránk fő elemeit.

Mi, a  Viganó Alapfokú Művészeti Iskola szentgyörgyi diákjai és szülei 2018. november 17-én szombaton délutánra meghívást kaptunk Jászberénybe a Jászság Népi Együttes székházába Szűcsné Urbán Mária vezető néptánc oktatótól. Részt vehettünk egy kiváló hangulatú rendezvényen, melynek fő programja egy interaktív táncház volt, ahol szülők és gyermekek egyaránt táncolhattak, énekelhettek. A talpalávalót egy népi zenekar húzta, mely még színvonalasabbá tette a magával ragadó kulturális élményt.

Az est folyamán lehetőség volt kézműves tevékenységek kipróbálására. Mindenki kedvére válogathatott a népi motívumok színezése, bőr fonási technikák elsajátítása, tűpárna készítése stb. között.

A különleges és örök emléket nyújtó programon részt vett tanulók : Tóth Lili, Kalmár Zsófia, László Lilla, Kátai Péter, Varga Zsófia, Tőzsér Renátó, Törőcsik Kevin, Bajzáth Vivien, Zsoldi Zsófia, Povedák Fruzsina, Szarvák Szolanzs.

Szülőként megerősített a rendezvény minket abban, -kiszakadva kicsit a mai kor „modern programjai közül”- hogy valóban milyen jó lehetőség a néptánc oktatás az iskolánkban, mely hagyományaink megismerésére, mozgáskultúrájuk és zenei érzékük fejlesztésére, önfegyelemre és a közösség szeretetére és tiszteletére ösztönzi gyermekeinket.

Szarvákné Törőcsik Mirabella

[srizonfbalbum id=87]

Back To Top