Skip to content

Adventi lelki nap 2017.december 4.

Hagyomány már az iskolánkban, hogy lelki napot tartunk advent időszakában. Az advent latinul eljövetelt jelent.
A karácsonyt megelőző négy hét a várakozás, felkészülés időszaka. Ilyenkor egy kicsit elcsendesülünk…
Az a törekvésünk, hogy ezek a különleges napok mindig új tartalommal gazdagodjanak.
A lelki nap reggel 8 órakor kezdődött a templomban. A szentmisét Kómár István atya celebrálta, aki Tamás atya meghívására érkezett hozzánk.
A nap további részében az alsó és felső tagozatos tanulóink különböző programokon vettek részt.
A felső évfolyamokhoz előadókat hívtunk meg:
Kissné Kabács Anna hitoktatót, Muhari Máté történelem-hittan szakos tanárt valamint Kómár István atyát.
Az alsó évfolyam osztálykeretben töltötte a délelőttöt. A közös tevékenységük fő tematikája a betlehem készítése volt. Az Egri Főegyházmegye által meghirdetett versenyre neveztek a csoportok, s a nyertes munkák az Érseki Palotában kerülnek kiállításra.
Az osztályok életkoruknak megfelelő anyagok, technikák alkalmazásával készítették el alkotásaikat. Voltak, akik papírból, kartonból vagy sógyurmából dolgoztak, mások természetes anyagokat (vessző, szalma, nád, gyékény, termések) használtak fel.
A termékek között különböző textíliák, vásznak, fonalak is megjelentek. Valamennyit a gyerekek gyűjtötték és hozták az osztályukba.
Ezt a délelőttöt a 4.a osztállyal tölthettem. Az osztályfőnök által vezetett közös beszélgetést, ráhangolódást követően az osztály két csoportot alkotva készítette el saját betlehemét. A gyermekeket lekötötte a kihívás, fegyelmezettek és aktívak voltak. Örömmel tapasztaltam, hogy szívesen segítenek egymásnak. Amíg dolgoztak, halk, aktuális zene szólt.
A csoportmunka hozzájárult többek között az alkotó fantázia, kreativitás, együttműködési készség fejlődéséhez. A délelőtt közösen átélt eseményei pedig segítették a közösségépítést, az osztályközösség mellett a tágabb közösségünk alakulására is pozitívan hat.
A lelki nap programját közös éneklés és gyertyagyújtás zárta.
Ez a nap tényleg más volt, tanulónak-tanároknak egyaránt. Valóban kicsit elcsendesültünk! Köszönjük a szervezésben részt vállalók munkáját.

Péntek Györgyné

[srizonfbalbum id=18]

Back To Top