Skip to content

Valahol Európában – Pesti Magyar Színház 2023. szeptember 23.

Szeptember végén, egy borús őszi napon néhány iskolatársammal és kísérő tanárainkkal elutaztunk Budapestre, a Pesti Magyar Színházba. Utazásunk célja az volt, hogy megismerjük a Valahol Európában című musicalt. Ez a színdarab a II. világháborúban elveszett, árva gyermekekről szól, akik próbálják valahogy túlélni a háború borzalmait. A történetben a hűséget, bátorságot, barátságot, mint fontos emberi értékeket fedezhettük fel. Az előadás óriási élmény volt számomra, minden percét élveztem. Csodálatos volt a díszlet, a színészek pedig egytől-egyig szenzációsan játszottak. A legszimpatikusabb szereplő számomra Hosszú volt, aki akaratlanul is a kis csapat vezetőjévé vált, és felelősséget érzett irántuk. Ő volt a legbátrabb, mindig kiállt a csapatért. A darab végén sikeres, de mégis tragikus véget ért a harcuk. A kis Kuksi halála nagyon megrázó volt számomra, mert a karakterét nagyon megkedveltem. Ennek ellenére szívem szerint újra megnézném, köszönöm a lehetőséget, hogy ott lehettem.

Borbély Gerda 8.a

Ez a történet egy megható színházi darab, amely a második világháború idején játszódik. Egy csoport árvaházban élő gyermekről szól, akik összefognak, hogy együtt vészeljék át a nehéz időt. Sok fiatal gyermek játszott benne, emiatt még jobban megtetszett a darab. A színészek mind rendkívül tehetségesek voltak. A díszlet és a jelmezek tökéletesen tükrözik a második világháborús időszakot. Számomra ez a darab fontos üzenetet adott át az összetartással és a szeretettel kapcsolatban.

Nagy Jázmin 8.a

Szombaton ellátogattunk a Pesti Magyar Színházba megnézni a Valahol Európában című előadást. Fél 10 után pár perccel busszal indultunk Újszászra a vasútállomásra, majd vonattal folytatódott utunk a fővárosba. Az út 1 és fél órás volt, de jó volt a hangulat! Mikor leszálltunk a vonatról, azonnal indultunk egy gyorséttermet keresni, ahol mindenkinek volt kb. 1 órája enni, azután mentünk is a színházhoz, ami nagyon jól nézett ki. Beültünk és nagyjából 10 percet kellett várni az előadásig. Az előadás nagyon klassz volt! A zene, a ruhák, a díszlet, a színjáték olyan szinten elvarázsolt, hogy csak na! Azt viszont nem értem, miért szeretett bele mindenki Hosszúba. Az előadás után rohantunk a Keletibe, nehogy lekéssük a vonatot. Gyorsaságunknak köszönhetően elértük a korábbi vonatot. A haza út innen már sima volt. Az úton hazafelé nagyon jó volt a hangulat! 20:00 után pár perccel értünk haza Jászalsószentgyörgyre. Nagyon élveztem ezt az utat! Ha lesz még ilyen lehetőség, akkor én biztos, hogy megyek!

Zsoldi Márta 8.b


Album neve: Valahol Európában – Pesti Magyar Színház 2023. szeptember 23.. (13 fotó)

Generated by Facebook Photo Fetcher 2

Back To Top