Skip to content

Ünnepélyes iskola- és iskolakápolna megáldás

2022. március 17-én került sor a Rákóczi úti felújított iskolaépület és az abban kialakított iskolakápolna ünnepélyes megáldására. A 2020 augusztusától 2021 szeptemberéig tartó felújítási munkálatok eredményét az intézményünket fenntartó Egri Főegyházmegye főpásztora, Dr. Ternyák Csaba egri érsek áldotta meg, ezzel szimbolikusan is átadta az iskola közösségének a megújult iskolaépületet és iskolakápolnát. Az ünnep fő eseménye a hálaadó szentmise volt, amelyben közösen adtunk hálát iskolánkért, a felújításért, a sok segítségért, támogatásért, a nehéz időszakok átvészeléséért, sokak munkájáért, és az eredményért. A szentmise után polgármester úr beszédében már a további – a Rákóczi úti iskola udvarához kapcsolódó – fejlesztésről is beszélt, amellyel a modern belső, új külső lehetőségekkel – játszótér, sétány, sportpark – bővül.

A közel 300 millió forintos beruházással megvalósított korszerűsítéseknek köszönhetően sok elavult, problémás helyzet megoldódott az épületeken, illetve szép, korszerű, funkcióját kiválóan ellátó iskolabelső került kialakításra, amely hosszú évekig kimagasló körülményeket biztosít gyermekeink számára, és az iskolai feladatok magas színvonalú ellátásához.

Különösen szép „velejárója” az iskolafelújításnak, hogy egy szívet- és szemet gyönyörködtető kis iskolakápolna is kialakításra került az iskolában, amely helye lesz az egyéni vagy közös imának, liturgikus cselekménynek, vagy csak a csendes szemlélődésnek, gondolkodásnak. A találkozásnak magunkkal, egymással, Istennel.

Itt is szeretném megköszönni MINDENKINEK munkáját, segítségét, hozzáállását, hogy ez a nagy feladat megvalósulhatott, és azt kívánom, hogy az iskolába járó gyerekek, az őket tanító pedagógusok és dolgozók sokáig és örömmel használják szép és jó iskolánkat.

Tarnai Mihály

igazgató


Album neve: Ünnepélyes iskola- és iskolakápolna megáldás. (6 fotó)

Generated by Facebook Photo Fetcher 2

Back To Top