Skip to content

Továbbtanulási tájékoztatók iskolánkban

Ismét pályaválasztásra/iskolaválasztásra fókuszáltunk az őszi szünet utáni első kedden iskolánkban. A 7. és 8.-os diákok számára, délután pedig szüleik részére szerveztünk tájékoztatót. A nap különlegessége volt, hogy eljött hozzánk az ESZTERGOMI TEMESVÁRI PELBÁRT FERENCES GIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM egy szerzetes tanára és 8 diákja, akik bemutatták iskolájukat, az ottani lehetőségeket, sajátosságokat. A ferences szerzetes, Jeromos testvér és a diákok által is hasznát „FRANKA” elnevezés az iskola közismert, sok évtizeddel ezelőtt az akkori diákság által adott beceneve a gimnáziumnak, amely ma is egy különleges sziget a középiskolák között. Hagyományosan fiúgimnázium és kollégium, amelybe az ország minden részéből érkeznek gyerekek, hogy olyan közegben töltsék a gimnazista éveiket, ahol a tanulás mellett a közösség formáló és segítő ereje meghatározó.
Az iskolabemutatás és ebéd után a frankás diákok focizni hívták a vendéglátókat, majd plébános úr vezetésével megnézték községünk templomát, mely Jeromos atyát és a diákokat is lenyűgözte.
A ferences gimnázium bemutatkozása annak az elképzelésnek az első eleme, hogy e tanévtől a pályaválasztást/iskolaválasztást segítő tevékenységünkbe hangsúlyt fektetünk arra, hogy a közelben található katolikus középiskolák mellett (ahol bejáró tanulóként vannak volt diákjaink) azokra a katolikus iskolákra is felhívjuk a gyerekek, családok figyelmét, ahol kollégiumban nevelkedhetnek a gyermekek, fiatalok. Ezek az iskolák olyan lehetőséget nyújtanak a családoknak, amelynek évszázados tapasztalatai vannak, hogy mit jelent, ha egy kamasz fiú vagy lány olyan közegben töltheti el középiskolás éveit, ahol a tanulás mellett a közösségi lét meghatározó élményeivel gazdagodhat, erősödhet. Ezért terveink szerint minden tanévben meghívjuk egy-egy ilyen egyházi iskola képviselőit, hogy a diákjaink és szüleik számára ez a lehetőség is legyen ismert.
A szülőknek szóló délutáni program kezdetén számukra is bemutatásra került a ferences gimnázium sajátossága, majd a megyei iparkamara pályaválasztást segítő referense segített eligazodni a szülőknek a szakképzési rendszer bonyolult világában, és a pályaválasztás során felmerülő általánosabb tudnivalókra is felhívta a szülők figyelmét. Ezt követően a Szolnokon működő Honvéd Kadét Program került ismertetésre a kollégium honvéd-pedagógusai által, míg végül igazgatóhelyettes asszony foglalta össze az aktuális információkat és korábbi tapasztalatokat a szülők részére.

Tarnai Mihály


Album neve: Továbbtanulási tájékoztatók iskolánkban. (20 fotó)

Generated by Facebook Photo Fetcher 2

smart
Back To Top