Skip to content

Teremtésvédelem-Állatok világnapja 1-2.osztály 2023

„Tanítsd meg a gyermeket arra, hogy megfigyelje a természeti jelenségeket … Tedd lehetővé számára, hogy ne azért tudjon valamit, mert te megmondtad neki, hanem azért, mert ő saját maga rájött. Ne tanítsd neki a természetet, hanem hagyd, hogy felfedezze … Mutasd meg neki a valódi dolgokat, hogy legalább tudja, hogy miről beszélsz.” Rousseau
Állatok világnapján felkerekedtünk az első és második osztályosokkal, hogy egy hosszú séta során állatokat keressünk, megfigyeljünk, megismerjünk. Szerda reggel kényelmes cipőt húztunk a lábunkra, hátizsákot vettünk a hátunkra. Izgatottan indultunk el túránkra, vajon látni fogunk… és ha igen, közelről is megnézhetjük?
A sok apró lábacska először a falu szélén lévő vízgyűjtőnél pihent meg. Vadkacsákat, vízicsirkéket figyeltünk meg természetes élőhelyükön. Hattyúinkat vártuk vissza, de sajnos hiába. Azonban lábunk alá nézve sok-sok lyukat láttunk a földbe fúrva. Egerek, pockok fúrták.
…és igen, néhányan épp elcsíptük, amint kíváncsian kikukucskál az egyik kis pocok, hogy vajon mi ez a hangzavar.
Tovább indultunk … és hamarosan KISÉTÁLTUNK A FALUBÓL. Megérkeztünk úticélunk legmesszebbi állomásához, az EMUkhoz. Olyan izgatottak lettek a sok kisgyerek láttán, hogy rögtön egy versenyfutás szemtanúi lehettünk. Tollakat gyűjtöttünk és Peti bácsitól sok érdekes dolgot megtudtunk ezekről a nagyon gyors és nagyon nagy madarakról. Haragos zöld színű tojását megvizsgáltuk, majd nem is akármilyen társaságban leültünk piknikezni.
Ezek a hatalmas madarak kíváncsian sétálgattak rajtunk körbe, figyelve melyikünk dob neki egy falatot a piknikkosárból.
Összefoglalva délelőttünket: kerestünk, láttunk, megsimogattunk, vártunk, megvizsgáltunk, meglepődtünk, felfedeztünk, megismertünk, kérdeztünk, megtudtunk, NEVETTÜNK és NEVETTÜNK… Visszatérve a sok apró lábacskára, melyek 2 km jártak nyafogás nélkül – büszkék vagyunk
rájuk!

Kátainé Markó Anita

Album neve: Teremtésvédelem-Állatok világnapja 1-2.osztály 2023. (59 fotó)

Generated by Facebook Photo Fetcher 2

Back To Top