Skip to content

Tájékoztató szülőknek

Tisztelt Szülők! Jelen tájékoztatóban néhány aktuális gyakorlati tudnivalóra hívom fel szíves figyelmüket, amelyek a koronavírus okozta járványügyi intézkedésekkel kapcsolatosak. Kérem, tájékozódjanak iskolánk honlapján a www.szgyki.hu oldalon, ahol további hasznos információkat találnak a témával kapcsolatban.

  • Teendők betegség esetén

Alapvető szabály, hogy a köznevelési intézményt csak egészséges, tüneteket nem mutató gyermek látogathatja. Ha gyermekük beteg és orvosi ellátást igényel -mint korábban bármikor-, orvoshoz kell vinni, vagy jelen helyzetben telefonon konzultálni az orvossal, és az orvos tájékoztatja a szülőt a továbbiakról. Ha orvosi ellátást nem igénylő probléma, betegség miatt marad otthon a gyermek -mint eddig is-, a szülői igazolásra vonatkozó szabályok szerint kell igazolni a távollétet.

Amennyiben gyermeküknél a koronavírusra jellemző tüneteket észlelnek, a Nemzeti Népegészségügyi Központ aktuális eljárásrendje alapján gondoskodjanak orvosi vizsgálatról. Elsősorban telefonon keresse meg a gyermek-/ háziorvost, aki dönt a továbbiakról. A szülő köteles az iskolát értesíteni, ha a gyermeknél koronavírus-gyanú vagy igazolt fertőzés van.

 

  • Hiányzás igazolása

Az a gyermek, aki orvosi ellátást igénylő betegség miatt otthon maradt, a háziorvos, a kezelőorvos igazolásával vagy kórházi zárójelentéssel mehet újra az intézménybe. Hatósági házi karantén esetén a járványügyi hatóság által kiadott, a járványügyi megfigyelést feloldó határozatot szükséges bemutatni.

Fontos szabály és ez sem új, hogy ha szülő által igazolandóan marad távol a gyermek az iskolától -néhány speciális vagy nem tervezhető esetet kivéve-, előre kell jeleznie a szülőnek a távolmaradás tényét. Utólagos szülői igazolást nem fogadhat el az iskola, csak az említett esetekben, de akkor első iskolai napon kell bemutatni az igazolást az a távollétről.

 

  • Iskolában alkalmazott járványügyi szabályok

A tanév elején -és ismétlődően – a gyerekek részletes felvilágosítást kaptak a személyi higiénia fokozott betartására. Az iskolába érkezéskor és az ott tartózkodás alatt kötelező a kézfertőtlenítő szerek használata.

2020. október 1-től a reggeli érkezéskor testhőmérséklet mérést kell végezni a köznevelési intézményekben. 37,8°C fokos mért testhőmérséklet felett elkülönítjük a gyermeket, majd ismétlő mérés után szükség esetén értesítjük a szülőt, hogy a legrövidebb időn belül haza vigye gyermekét.

A Rákóczi úti épületben a gyerekeknek is kötelező a közösségi tereken (wc, folyosók) az arcmaszk (helyes) használata. Elvárt az arcmaszk használata minden korosztályban, ha enyhe tünetei vannak a gyermeknek, pl. betegség után vagy idült betegség miatt (pl. köhögés, tüsszögés esetén).

 

Mindannyiunk számára nehézségeket és sok nehezen megválaszolható kérdést és gyakorlati megvalósítást hozott a járványhelyzet. Kérem a tisztelt Szülőket és titeket, kedves Gyerekek, hogy felelőséggel és együttműködve kezeljük e helyzetet, vigyázva egymásra és magunkra!

 

Jászalsószentgyörgy, 2020. október 1.

 

Tisztelettel és köszönettel:

Tarnai Mihály

igazgató

Back To Top