Skip to content

Szépség és a Szörnyeteg – Operettszínházi látogatásunk Budapesten

„Hol volt, hol nem volt
Régi nóta száll..”

December 14-én, csütörtökön a DÖK szervezésében egy közel 50 fős csapattal indultunk útnak és meg sem álltunk Budapestig! Izgatottan, nagy érdeklődéssel vártuk, hogy bejussunk a Budapesti Operettszínházba, hisz sokunknak első látogatása volt ez! Csodáltuk Budapest ünnepi fényeit, de a színházba lépve egy meseszép világba csöppentünk. Életnagyságú diótörő, kis Betlehem, fényárban úszó vörös szőnyeges folyosók, üvegcsillárokkal díszítve. Szavakba nem önthető gyermeki ámulattal foglaltuk el páholyban lévő és magaslati helyeinket az előadás kezdetére. Amint felhúzták a vörös függönyt, elindult a színdarab s vele együtt a mi hihetetlen utazásunk is egy lélegzetelállító világba, forgó-mozgó dekoratív háttérdíszletekkel, fény- és hangeffektekkel, pompázatos attrakciókkal, káprázatos ruhacsodákkal és lenyűgöző énekhangokkal. Utazás egy klasszikus mesébe, amit  felelevenítve testközelből megismerhettünk, s hogy mit is rejt a kastély, ahol „volt két idegen, aki hirtelen egymásra talált.”

A 144 perces előadás után tele élményekkel bizony megéheztünk, így betértünk burgerezni még indulás előtt, ahol szintén kibeszélhettük észrevételeinket és újra felemlegettük a híres sorokat:

„Hol volt, hol nem volt
Rímmel így dalolt
Szépség és a szörny!”

Hazaindulva ki fáradtan, ki tele energiával a színdarabot tárgyalta, de mind egyetértettünk abban, hogy minden téren egy csodás napot tudhatunk magunkénak! Hálásan köszönjük a szervezést!

Takács Anikó

szaktanár


Album neve: Szépség és a Szörnyeteg – Operettszínházi látogatásunk Budapesten. (101 fotó)

Generated by Facebook Photo Fetcher 2

Back To Top