Skip to content

Szent György napja iskolánkban 2023

Néhány órára visszarepültünk sárkányölő Szent György korába. A lovagok pajzsot és kardot, a hercegnők koronát készítettek. Hősiesen megvívtunk a sárkánnyal, és bajvívással megválasztottuk Szent György lovagjait. A programot korabeli tánccal zártuk.

1-2. osztály

Április 24-én az egész iskola Szent György napját ünnepelte. Először az osztállyal Szent György lovagról készítettünk kitűzőt, amin az iskolánk neve is rajta van. Volt még 3 érdekes állomás. Az elsőnél Emese tanító néni történetet mesélt el Szent György lovagról és a sárkányról. A második állomáson Fanni tanító néni vezetésével kardoztunk, mint a régi lovagok. A harmadik állomáson puzzle kirakása volt a feladatunk. Minden állomáson külön-külön volt fiú és lány csapat is , és a győzteseket ünnepélyesen lovaggá ütötték. 11 órakor szentmisére mentünk a templomba, ahol megtaláltuk Szent György lovag alakját a színes ablaküvegen. Nagyon jó volt ez a nap, mert nem kellett tanulni. Reméljük, hogy máskor is lesz Szent György nap a suliban!

3-4. osztály

Reggel alig vártuk, hogy iskolába jöjjünk, mert tudtuk, hogy Szent György napja lesz.
Nagyon jó játékok voltak. Kirakóztunk, megismerkedtünk Sárkányölő Szent György történetével, kitűzőt készítettünk. A legjobb volt a kardozás!
Nagyon jól éreztük magunkat! Sok élménnyel mentünk haza!

4.a osztály

Már nagyon vártuk ezt a napot.
Reggel, amikor beértem az iskolába, jó hangulat fogadott. Egész délelőtt programok voltak. Elsőként azt a feladatot kaptuk, hogy keressünk képdarabokat az iskola különböző részein, amiket végül a puzzledarabokból össze kellett illesztenünk. A képdarabok rejtélyes üzenetekkel voltak ellátva. A lányok és a fiúk külön csapatban keresték őket, majd közösen Szent György lovag képét sikerült kiraknunk belőle.
Második feladatként papírgurigákból egy sárkányt kellett alkotnunk, és mivel mindenki nagyon ügyes volt, szuper sárkányunk született.  Ezután meghallgattuk Sárkányölő Szent György történetét, majd el is játszottuk, így olyan volt, mintha színházban lettünk volna, ahol mi voltunk a színészek.  Ezután újra útra keltünk és folytattuk kalandjainkat.  Pármunkában pajzsot készítettünk. Mi például rókával és farkassal díszítettük saját pajzsunkat.
A nap lezárásaként elmentünk a templomba, és hálával, köszönettel megemlékeztünk Szent György lovagról, iskolánk és falunk névadójáról.

Törőcsik Kevin  5.a

Nekem nagyon tetszett ez a nap, és igazából nem azért, mert nem kellett tanulni.  Tanultunk aznap is, csak egy kicsit másképp.
Miután elrendeztük a termünkben a padokat, kezdődhetett a játékos munka. Az első órában az osztályfőnökünkkel és Vera nénivel voltunk, akik azt a feladatot adták nekünk, hogy az iskola különböző helyszínein elrejtett levelekből jöjjünk rá, hol találunk  képdarabokat, majd azokat összegyűjtve állítsunk belőle össze egy valódi képet, amely Szent György lovagot ábrázolta, majd a hozzá fűződő legenda részleteit kellett sorba rendezni.  A második órában kézműveskedtünk Takács Anikó tanár nénivel, a lányok karkötőt készítettek, a fiúk pedig sárkányt. Ezután eljátszottuk közösen, hogyan győzte le Szent György a sárkányt. Ezt követően saját pajzsot terveztünk magunknak, amit el is készítettünk. A nap szentmisével fejeződött be a templomban.
Nagyon jól éreztem magam, szeretem az ilyen alkalmakat!

Suké Andrea   5.a

Izgatottam vártam a hétfői napot! Annyiról tudtam, hogy tanítás nem lesz, de helyette játékos programjaink lesznek. Megreggeliztünk és a pultnál egy közös megnyitót mondott Igazgató úr, majd elkezdődött a nap. Első állomásunkon kézműves dolgot készítettünk. A lányok karkötőt, a fiúk sárkányt készíttetek papírgurigából. Második állomásunkon Szent György legendájáról kellett egy színdarabot előadnunk rögtönözve. Harmadik állomásunkon megterveztük saját címeres pajzsunkat, negyedik állomásunkon pedig kirakós darabokat kellett megtaláljunk az iskola területén, és kirakni őket, amiből Szent György képe rajzolódott ki. A nap végén együtt mentünk át misére Szent György tiszteletére. Nagyon jól éreztük magunkat, sokat nevettünk és izgalmasak voltak a feladatok!

Horváth Nóra 6.b

 

2 csapatra lettünk osztva, külön a lányok és külön a fiúk. Mi lányok az első feladatban hímezni mentünk, a második feladatban a Szentgyörgy sztori kérdéseit oldottuk meg. A harmadik feladatban a táncot tanultuk. Nagyon jól éreztük magunkat, mindenki belevitte a saját elképzelését a programokba.

Kalmár Alexandra 8.a

A nap úgy kezdődött, hogy táncolni kellett ilyen huszárosan, népiesen az osztállyal, ezt lezsugorítva a fiúkkal csak, vagyis úgy táncoltunk, hogy oda képzeltük a lányokat, mert tulajdonképen a lányokkal kellett táncolnunk és arra gyakoroltunk, hogy hogyan fogunk a lányokkal táncolni. Nem sok idő volt rá, de mi férfiak megoldunk mindent. Aztán a 2. megállóban eljátszottunk ilyen szerepjátékot, ugyanúgy csak mi fiúk, nők sehol, de megoldottuk valahogy. Azután verset kellett írnunk a lányoknak úgy, hogy meg voltak adva szavak, amiknek szerepelnie kellett (emlékezeteim alapján: szerelem, sárkány, pajzs, lándzsa, stb.) a végén fel mondtuk a versünket a lányoknak, akik cserébe adtak ilyen saját készítményt, varrtak azt hiszem, majd eltáncoltuk velük tiszta profi módon a táncunkat hibátlanul. Sok nevetés, vicceskedés volt, jó nap volt, köszönjük a tanárainknak a diákok nevében ezt a csodás napot!

Biri Gábor 8.a

Ezen a napon sok minden történt, volt itt versírástól kezdve a táncig minden. De menjünk vissza az elejére. Több állomás volt, ezek külön termekben voltak. Az első a fiúknak az Szent György történte volt. Itt kezdtünk egy szövegértéssel, volt pár kérdés hozzá. Ezután a szöveget el kellett játszani, minden szereplőt kiválasztottunk, és én kaptam meg Szent György szerepét. Miután végeztünk, egyből futottunk az következő feladathoz. Ez a versírás volt, írni kellet egy verset, ami romantikus, hősies témájú volt, kaptunk pár szót segítségnek. Majd jött, amit nem vártunk, a tánctanulás, mindannyian megvoltunk ijedve egy kicsit. Anikó tanárnő nagyon jól megtanította, és szépen elmagyarázta. 3 elemből állt, ezt meg tudtuk elég hamar tanulni. Aztán visszamentünk a termünkbe. Ott mindenkinek fel kellett olvasni a verset, amit írt. A lányok is odaadták a kendőt, amit hímeztek. Volt egy kis időnk amíg tanárnő nem jött. Amint megjött, egyből felálltunk és beálltunk táncolni, beindították a zenét, és el is kezdtük. Amint készen lettünk, elindultunk a templomba. Szent György megemlékezése alkalmából volt egy mise. A mise után visszamentünk az iskolába a cuccainkért, majd hazament mindenki. Elég jó és tartalmas nap volt.

Bámer Botond 8.b

Nagyon jól érezte magát az osztály, nagyon élveztük ezeket a programokat, és mindenkinek tetszett valamelyik. A lányoknak a hímzés, tánc. Jó volt kicsit lazább nap is a sok tanulástól eltérve. Sokat nevettünk és szórakoztunk a lányokkal, amikor meg kellett tanulni a táncot, de nagyon jól éreztük magunkat. A hímzés mindenkinek nagyon jól ment(annyira hogy meg szerettük volna tartani a hímzett kendőt )utána mentünk a szentgyörgyi storyra, ott elolvasták a szöveget, megoldottuk a kérdéseket és eljátszottuk, Rengeteget nevettünk de mindenkinek tetszett!

Ramos Zsófia 8.b


Album neve: Szent György napja iskolánkban 2023. (166 fotó)

Generated by Facebook Photo Fetcher 2

Back To Top