Skip to content

Strand, bringa vagy túra? … 2023.szeptember elseje

Jó érzés visszaemlékezni nyári táborunkra!
Táborozásunk utolsó estéjén a következő kérdést tette fel Judit és Anita tanárnő:
„Az elmúlt éveket összehasonlítva, melyik tábor tetszett a legjobban? A sarudi, ahol sokat strandoltunk? …vagy netán a hosszú bringatúrák a Tisza-tó mellett? … és itt vannak a Mátrában tett túráink is?”
A válaszunk egyértelmű és egyöntetű volt. Teljesen mindegy, csak együtt legyünk. A legkisebbek is úgy bólogattak, mintha össze tudták volna hasonlítani az előző évekkel. Pedig most sokaknak az első IFI táboruk volt velünk/csapatunkkal. Azért mondom, hogy csapatunkkal, mert valóban minden évben úgy megyünk el ebbe a táborba, mint egy család a nyaralásra. Összeszokva, figyelve egymásra.
Színes programok vártak ránk, de mindig mindent együtt csináltunk. Esténként nagyokat nevettünk a csapatjátékok közben. Napközben jókat beszélgettünk a túrák során. Egyik túránk célja a fallóskúti Mária-kegyhely volt. Gyönyörű és csöndes hely. Jólesett itt egy kicsit elidőzni.
Táborhelyünkön az idén valamire felfigyeltünk, ami elég feltűnővé és egyértelművé vált az utolsó napra. Voltak szabadidős foglalkozások. Lehetett a társalgóban gyöngyöt vasalni, karkötőt fonni, festeni, kártyázni, társasozni… és ezzel egyidőben kint az udvaron tobozcsatázni, hintázni, labdázni… Azt vettük észre, hogy a külön-külön helyeken indult elfoglaltság, negyed óra után egy helyen zajlott mindenkinek. Ha kint volt a többség, kis idő után mindenki kiszivárgott. Valahogy mindig egy helyen éreztük jól magunkat. A legtöbb időt a saját kitalált játékunkkal töltöttük, a TOBOZCSATÁVAL. Mindegy volt, hogy fiú vagy lány,
kicsi vagy nagy, mindenki együtt játszott. És természetesen ennek éjszakai, elemlámpás változatából sem maradhatott ki senki.
Próbálom elmesélni élményeimet, de azt hiszem nagyon igaz tavalyi cikkünk címe az idei pár napunkra is: „Amit nem lehet elmesélni, átélni kell…”
Bízom benne, hogy az új iskolámban is, sokszor lesz ilyen fantasztikus élményekben részem!
Szeretnénk megköszönni az AVIA benzinkút, Markó Hajnalka felajánlását is, hogy adományával hozzájárult táborozásunkhoz!

Kátai Péter – már 8.osztályos tanuló


Album neve: Strand, bringa vagy túra? … 2023.szeptember elseje. (290 fotó)

Generated by Facebook Photo Fetcher 2

Back To Top