Skip to content

Sakk élet fellendülése Iskolánkban

Iskolánkban a diákok az idei tanév szeptemberétől sakkoktatásban vehetnek részt. Az oktatás beindításáról, a tapasztalatokról, elért eredményekről és jövőbeli tervekről, Pécsi Rolanddal, a jászberényi sakk egyesület tagjával és sakk oktatóval készített interjúm alapján írok.

Pécsi Roland először 7 évesen ismerkedett meg a sakkal, amit azonnal megszeretett. Ebben a folyamatban akkori edzője Sinka István segítette őt, akinek sokat köszönhet. Számtalan sikeres eredmény elérése mellett, amire a legbüszkébb, hogy a híres sakkozóval, Polgár Judittal is játszhatott.

Ez év szeptemberétől kezdte oktatói tevékenységét, amit 6-11 éves korosztállyal több településen, maximum 12 fős csoporttal végez. Ennél nagyobbnál, már nehéz az eltérő ismeretet, tudást megfelelően kezelni, minden gyermek számára a saját tempóját követve.  Tapasztalatai szerint, van érdeklődés és úgy látja, hogy rövid időn belül versenyképessé lehet fejlődni.

Elmondása szerint a mi iskolánkban vannak a legügyesebb, legtöbb versenyre alkalmas diákok. Idei és hosszabb távú tervei között szerepel a sok verseny mellett a diákolimpián való részvétel, bizonyos szint utáni ranglistás pontszerzési lehetőség valamint bekerülni tanulóinknak a felnőtt jászberényi csapatba.

Tanulóink több versenyen értek el sikereket eddig:

Többek között a Szadai gyerek sakkversenyen: Drávucz Gréta 2.osztályos tanulónk ért el jó eredményt.

Az Iskolai házi sakkverseny eredménye: Palócz Regő Máté 4. osztályos tanulónk: I. helyezés, Szabó Zsombor 4. osztályos diákunk: II. helyezés és Bagi László 3.osztályos tanulónk: III. helyezés.

Sakksuli kupa gyereksakkverseny Budapest: Torma Tibor 1.o., Bagi László 3.o., Palócz Regő Máté 4.o., Szabó Zsombor 4.o. és Tóth-Krupa Benjamin 5.osztályos diákunk versenyzett ügyesen.

Ökocentrum Kupa Adventi Egyéni Gyermek Sakkverseny Poroszló: Palócz Regő Máté és Szabó Zsombor játszott kiválóan.

Nagyon büszkék vagyunk az eddig elért eredményeikhez és reméljük, hogy a sakk iránti szeretetük és kitartásuk még számos sikerrel gazdagítja őket.

Palócz- Keresztesi Anikó

[srizonfbalbum id=157]

Back To Top