Skip to content

Petőfi200 Versmondó verseny döntője

Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából szervezett versmondó versenyt az Egri Főegyházmegye, hogy a fiatalok ezzel is őrizzék, ápolják a magyar költészet nagy alakjának emlékét. Három korcsoportban – alsó-, felsőtagozatos és középiskolai – hirdették meg a programot, s a főegyházmegye területéről három vármegyéből érkeztek fiatalok, az előzetes megmérettetések legjobbjai, összesen 27 tanuló. A versenyt 2023. május 19-én tartották az egri Líceumban.
Iskolánkat a vármegyei fordulóban 2. helyezést elért Törőcsik Tamás 3.b osztályos tanuló képviselte a főegyházmegyei döntőben.
A zsűri elnöke Ft. Juhász Ferenc, az Egri Főegyházmegye pasztorális helynöke volt, munkáját segítette Ft. Lóczi Tamás, az Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatóságának elnöke, Dr. Onder Csaba egyetemi tanár, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Irodalomtudományi Tanszékének professzora, Petőfi korának kutatója, Lucza Dorottya, az EKIF Oktatási Osztály oktatási referense és Bérczessy András, a Szent István Rádió és TV igazgató-főszerkesztője.
Tamás a Falu végén kurta kocsma verset adta elő, mellyel a zsűri döntése alapján korcsoportjában a nagyon szép 2. helyezést érte el. Szívből gratulálunk Tamásnak e nagyszerű eredményéhez, és felkészítő pedagógusainak: Kátainé Markó Anita és Virág Emese tanító néniknek!
A rendezvényről a Szent István Televízió által készített összefoglalót az alábbi linken nézhetik meg:
Összefoglaló videó link

Tarnai Mihály
igazgató

Forrás: Egri Főegyházmegye


Album neve: Petőfi200 Versmondó verseny döntője. (7 fotó)

Generated by Facebook Photo Fetcher 2

Back To Top