Skip to content

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága 2017. évre is meghirdette egyházi célú program-típusú központi költségvetési hozzájárulások támogatási lehetőségeire vonatkozó felhívását. Ennek keretében 2016. december 21-ig lehetett kérelmet benyújtani az egyházak közösségi célú programjainak és beruházásainak támogatására, valamint az egyházi épített örökség védelmére és egyéb beruházásokra.

Az igénylők kétféle támogatás egyikére nyújthattak be támogatási kérelmet. Az egyházi épített örökség védelme és egyéb beruházások támogatása (EGYH-EÖR-17) az egyházi közösségek megerősödését szolgálja azzal, hogy az ezeknek a közösségeknek otthont adó, illetve nemzeti örökségünk fontos részét képező templomok és egyházi épületek építéséhez, felújításához, és fejlesztéséhez nyújt támogatást.

A másik támogatási forma célja az egyházak közösségi célú programjainak és beruházásainak elősegítése (EGYH-KCP-17). Ezzel a támogatással az egyházak közösségteremtő munkájához kívánunk hozzájárulni az egyházi közösségek fejlesztési céljai, beruházásai, valamint közösségi programjai megvalósításán keresztül.

Back To Top