Skip to content

Language day – idegen nyelvi napot tartottunk 2022

Kedves Olvasó!
Mikor elkezdtem írni ezt a cikket, el-elgondolkoztam, hogy mit is írhatnék. Annyi minden történt ezen a szép április 6-i idegen nyelvi napon. Tevékenységeink a húsvét témaköréhez kapcsolódtak. Új ismereteket szereztünk a projekt munkák, kvízek és PPT-ék készítése közben, de vidámságban, mókában és kacagásban is bőven volt részünk. Zenét hallgattunk és találgattuk, hogy vajon milyen nyelven szólalt meg, rajzoltunk, festettünk, színeztünk, szebbnél-szebb húsvéti üdvözlőlapok kerültek ki a kezünk alól. WOW! WELL DONE! – kiáltott fel az English teacher. This is beautiful work.

Magyar locsolóverseket angolosítottunk és bizony azt is megállapítottuk, hogy milyen szép és mennyire kifejezőbb a mi magyar nyelvünk. A locsolkodás hagyományát szituációs gyakorlat formájában próbáltuk feleleveníteni. Ebéd után a 4.a osztály énekórájára ellátogatott egy ukrán kislány, Szerafima. Énekeltünk magyarul, angolul és oroszul is. Szima leírta nekünk cirill betűkkel a nevét. A gyerekek érdeklődéssel hallgatták a számukra ismeretlen idegennyelvet és nagyon kedvesek, barátságosak voltak vele. A délutáni tojásvadászat jelentette a nap fénypontját, mikor tapsifüles nyuszikáink a templomkertben elrejtett csokitojásokat keresgélték lelkesen. Visszatérve a suliba néhány EASTER BUNNIES/ húsvéti nyuszika/, aki még bírta szusszal, az interaktív táblára kivetített nyuszis mozdulatokat utánozta zenére.

Még valami! Annyira jó, hogy vannak nekünk kis néptáncosaink és citerásaink! Azért írom ezt le, mert teljesen véletlenül ebben a délutáni idősávban részesei lehettünk rövid kis előadásuknak, melyet nagy tapssal és csokitojással háláltunk meg.
A nap végén leültem és csak úgy kavarogtak bennem az érzések, gondolatok. Milyen jó, hogy békében élhetünk és mennyire kevés kell ahhoz, hogy a másik ember örüljön és tudja értékelni azt, ami jelenleg megadatott.
Köszönöm, hogy elolvastad írásom és kívánok Neked/ Nektek/ Mindenkinek szeretetteljes, békés és áldott húsvéti ünnepeket!

Szöllősi Lászlóné


Album neve: Language day – idegen nyelvi napot tartottunk 2022. (64 fotó)

Generated by Facebook Photo Fetcher 2

Back To Top