Skip to content

II. Szent György Atlétika Torna Eredményei 2022

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab
Amikor 2019 őszén Farkas Dani tanár bácsi életre hívta iskolánkban az I. Szent György Atlétika Tornát, büszkén hirdettük honlapunkon, hogy évről évre fejlődve szeretnénk majd megrendezni és hagyománnyá tenni a térségben egyedülálló tornát. Akkor még nem tudtuk, hogy néhány hónap múlva feje tetejére áll nemcsak az iskolánk, az ország, de az egész világ élete. Karantén, online oktatás, bezárt üzletek, színházak, megszűnő sportprogramok követték hosszú időn át az akkori rendezvényt.

  1. május 11-én délelőtt – két évvel az előző után – végre leporolhattuk a sulis mezeket, hiszen Dani tanár bácsi lelkesedésének nyomán az ünnepélyes megnyitó után kezdetét vette a II. Szent György Atlétika Torna iskolánkban, melyre 10 iskola 132 tanulója nevezett.

Örömünkre szolgált, hogy szinte minden megszólított iskola elfogadta meghívásunkat egy baráti tornára, ahol a diákok távolugrásban, kislabdadobásban, 60 méteres síkfutásban, súlylökésben mérhették össze erejüket, ügyességüket.

Nemcsak a fényesen csillogó kupák és érmek miatt – melyeket a mi diákjaink is szép számmal megszereztek több sportágban – volt fontos számunkra ez a nap.

Ez a nap segített emlékeznünk arra, hogy a mi iskolánkban mennyi tehetséges, ügyes gyerek van sport terén is. Eszünkbe juttatta, hogy noha egyre nehezebb ma pedagógusnak lenni, egyúttal legalább annyira felemelő érzés is, amikor egy közös célért – az iskolánk jó híréért – együtt tudunk küzdeni, mi tanárok is. Most éppen egy nagyszabású sportversennyel. Ez a nap a küzdésé volt: mindannyiunk küzdelmét testesítette meg egy hosszú, nyomasztó világjárvány után. Ahogyan akkor is, most is tudtuk: soha nem szabad feladni. Egy atlétika tornán nem lesz mindenki dobogós helyezett, de minden egyes versenyzőben ott a lehetőség, az esély. Minden induló diák – mind a 132 fő – büszkévé tehette iskoláját ezen a napon, hiszen szép küzdelmeknek és ragyogó eredményeknek lehettünk tanúi.

Bizalommal teli szívvel gondolunk a jövőre is: nem kell éveket várni a III. tornára, hiszen azok a jászsági iskolák, akik együtt ünnepelték velünk ezen a napon a Sportot, a Küzdést, az Erőt, az Életet, mind részesei voltak annak, hogy megrendezhettük. Hálás szívvel köszönjük, hogy elfogadták meghívásunkat, érmeseiknek szívből gratulálunk!

Iskolánk dobogósaira pedig büszkék vagyunk, méltón képviselték településünket!

Vighné Olasz Anikó


Album neve: II. Szent György Atlétika Torna Eredményei 2022. (456 fotó)

Generated by Facebook Photo Fetcher 2

Back To Top