Skip to content

Farsang a felső tagozaton 2024

Farsangi délutánunk megtartására a felső tagozaton iskolánk Rákóczi úti épületében került sor. Az épület egyes tantermei délelőtt még a tanórák és a komolyság világa volt, ami délutánra farsangi kavalkáddá változott át. Minden tanterem egy feladatot rejtett diákjaink számára, mely feladatokért fabatkákat gyűjtöttek. Tudniillik ugyanis, hogy a farsangi büfé hivatalos fizetőeszköze a fabatka is volt.
A büfé számos finomságot kínált a két játék között megpihenni vágyó kalózoknak, tündéreknek, boszorkányoknak és más télűzésben szorgoskodó jelmezesnek. Ezúton is hálásan köszönjük a szülők és családtagok süteményfelajánlását, melyek kivétel nélkül nagy sikert arattak a gyerekek körében, olyannyira, hogy nap végére egy szem morzsa sem maradt belőlük.
Hálásan köszönjük egyúttal a rengeteg tombolafelajánlást is. A gyerekek izgatottan készültek a tombolahúzásra, igyekezniük kellett, hogy szerencseszámaikra le tudjanak csapni, gyorsan fogytak a szelvények. Éppen ezért azonban – mivel az összes árusított tombolaszelvény elfogyott – a DÖK további értékes ajándékokkal is ki tudta egészíteni a nyereménylistát, melynek fődíja egy páros mozijegy volt. Így történt hát, hogy az egyórásra tervezett tombolahúzásból több, mint másfél óra lett, s így történt, hogy a csillogó gyerekszemeket megkétszereztük ezen a délutánon.

A délután további részleteiről néhány diákunk beszámolója olvasható:

Kiss Alexandra (5.a osztály): Nekem nagyon tetszett, mert sokan voltak beöltözve. Az állomások is nagyon tetszettek, nekem legjobban a repül a repülős állomás tetszett. Én is be voltam öltözve. Mivel én benne vagyok a diákönkormányzatban ezért a büfében segíthettem. A szendvicsek készítésében, a teafőzésben, és a dekorálásban is. Nagyon finomak voltak a büfében az ennivalók, nekem nagyon ízlett a fánk. Vettem sok tombolát is, sajnos csak egy valamit nyertem. De nagyon élvezetes volt a tombola is.
Kiss Noémi (5.b osztály): Iskolánkban a farsangot február 9-én, pénteken tartottuk. Már mindenki nagyon várta, hogy beöltözhessen annak, akinek szeretett volna. A felsősöknél a jelmezek viccesek és egyediek voltak. 1-kor kezdődtek meg az ügyességi és logikai játékok. Ezeknél az állomásoknál más-más tanár és feladat volt. Ha az állomáson az adott feladatot jól csináltuk meg, kaptunk érte fabatkát, amit aztán a büfében finomabbnál finomabb sütikre és szendvicsekre lehetett beváltani. Miután mindenki evett-ivott, kijátszotta magát az állomásokon, jöhetett a tombolahúzás. Mindenki izgatottan nézte számát, hogy kisorsolják-e. Mindenki boldogan és fáradtan ért haza.
Szarvák Szolanzs (6.b osztály): Nagyon sok játék volt, de a kedvencem a célbadobós volt. A büfében sok süti volt, alig bírtam választani. A tombolán először azt hittem, nem fogok nyerni, de a végén mégis nyertem.
Tóth Regina (7.osztály): Nagyon tetszett a farsang, sok érdekesség volt. Legjobban az tetszett, hogy lehetett fabatkákat gyűjteni és sokat enni, a kedvencem a kókuszgolyó volt, de sok más finomság is volt.

Gulyás Máté (7. osztály): Szerintem ez volt az eddigi legjobb farsang. Nagyon izgalmas volt, a kedvenc állomásom a game klub volt, mert nagyon sok jó játékot lehetett játszani Xboxon. Hálás szívvel köszönjük mindenkinek, aki hozzájárult ahhoz, hogy a gyerekek farsangi délutánja csupa örömmel, jókedvvel és gondtalanul telhessen.

Vígh Veronika

tanárnő


Album neve: Farsang a felső tagozaton 2024. (126 fotó)

Generated by Facebook Photo Fetcher 2

Back To Top