skip to Main Content

Érseki kitüntetés intézményünk egyik tiszteletbeli pedagógusának

A 99/M/2020.06.11. számú fenntartói körlevél III. pontjában foglalt bírálat szerint és az ajánlások színes felhozatala után egyöntetű örömmel került idén átadásra a Szent Gellért-díj Tési Ildikó tanító néni részére.

Alázatos, szorgalmas és töretlen lelkesedéssel teli munkája és tettei több évekre visszanyúlóan tett tanúbizonyságot, melyek közül a nagyobb életeseményeit örömmel írunk le az alábbi sorainkban.

Tési Ildikó tanítónő 1984 óta tanítja a jászalsószentgyörgyi gyerekeket az írás-olvasás tudományára és szépségeire. 2018-tól az Egri Főegyházmegye fenntartásába kerülő óvodában végzi áldozatos hitoktatói munkáját. Katolikus vallásának rendszeres gyakorlója, a Rózsafüzér Társulat és az egyházközségi képviselőtestület megbecsült tagja. Az egyházközségi képviselő testületi választáskor nagy sikere volt a hívek körében, így be is került a képviselőtestület tagjai közé. Óvodában tett lelkes hitoktatói munkája révén nagy tiszteletre tett szert az óvónők, a szülők és a gyerekek körében. Az óvódapedagógusoknak rendszeresen készít saját költségen imafüzeteket, bevezetve őket a keresztény élet alapigazságainak ismeretébe.

A jelenleg fennálló vírushelyzet alatt egyedül neki volt az az ötlete, hogy saját facebook oldalán imádkozza és közvetítse minden este a rózsafüzért. Hetente megszervezi a vasárnapi misén a felolvasói szolgálatot, hétköznap is jelen van minden szentmisén, ő maga is szívesen felolvas. Minden egyes májusi litánián és októberi ájtatosságon részt szokott venni, valamint az elsővasárnap délután tartott litánián is. Szívesen segít a plébánia irodájában, a templom takarításában, valamint az „egyházadó” szedéssel a településen házról-házra járva, aki saját maga is anyagi áldozatot is hoz plébániájáért. Segít a hajnali misék után megrendezésre kerülő reggeli elkészítésénél, felszolgálásánál, és más egyházközségi rendezvények szervezésénél ő is jelen van. Az iskolai és az egyházközségi énekkar lelkes tagja.

Ezúton is szívből gratulálunk a kitüntetésért, további eredményes munkát kívánunk! Isten vezesse további tevékenységeit.

A képeknek helyettesítő szöveget kellene megadni, ami a kép tartalmát mutatja be röviden.  Ha nem írsz hozzá ilyet, jelöld be, hogy díszitésre használt kép.

Back To Top