Skip to content

Elstartolt a kajak-kenu Jászalsószentgyörgyön

Jászalsószentgyörgy Önkormányzatának jóvoltából az évek óta nagy sikernek örvendő alsó tagozatos lovasoktatás mellett 2021. május 12-től a felső tagozatos gyerekek új sportággal ismerkedhetnek meg heti két órában. Az Önkormányzat egy turisztikai pályázaton elnyert támogatásból a Zagyva-holtágon csónakházat és kajak-kenu pályát alakított ki, ahol egy 600 méteres szakaszon zajlik ezentúl az oktatás szakkör keretében.

A Jászalsószentgyörgyi Községi Önkormányzat és a Szent György Katolikus Óvoda, Általános Iskola és AMI közös célja, hogy az iskola nevelési programjába szervesen illeszkedjen a kajak-kenu – vízi jártassági ismeretek megismerése, azaz az iskolai testedzési formákat, szabadidős tevékenységi formákat bővítve, közösen kívánják népszerűsíteni a kajak-kenu oktatást az Iskola diákjai előtt. 

A tantermen kívüli munkarend miatt a szakkör indítását többször el kellett halasztanunk, míg végül 2021. május 12-én 14 órakor Szarvák Imre polgármester úr az evezőlapát átadásával jelképesen „vízre bocsátotta” az elmúlt időszak egyik legizgalmasabb új sportját településünkön.

A megnyitón Bordács Balázs, a Szolnoki Sportcentrum Kajak-Kenu Szakosztályának vezetője is köszöntötte a gyerekeket, valamint bemutatta leendő oktatóikat is.

Az kajak kenu oktatás szakmai végzettséggel rendelkező oktatója: Kocsis Levente és Fodor Soma Máté szakági edző.

A ragyogó időjárásnak és a lelkesedésnek köszönhetően a megnyitó után röviddel már vízen is voltak a helyi kajak-kenu szakkör új tagjai.

          Víghné Olasz Anikó

Igazán szerencsés a „mi kis falunk” , hogy egy olyan sportolási lehetőség adatik meg, amiben a nemzetünk minden idők 3. legeredmenyesebb országa és most is az elitben vagyunk. Rengeteg világbajnoki és olimpia aranyérem szerepel sikertörténetünkben, csodaszép emlékeink vannak az egyik legsikeresebb sportágunkról és bizonyosan lesznek is még. Érdemes olyan sportot választani, amiben a kezdetek óta a legjobbak között vagyunk, ezáltal szakmailag is biztos a háttér. Csak biztatni tudom a fiatalokat, menjenek és próbálják ki magukat, legyenek kitartóak, legyenek erősek és legyenek bátrak! Na és a legfontosabb, hogy ne adják fel…!

Farkas Dániel

A várva várt első kajak-kenu edzésünkre végre sor került május 12-én 14 órakor. Mindenki izgatottan várta ezt a délutánt, hisz a mi iskolánkban ez egy teljesen új sportág, amit kipróbálhatunk. Két kedves fiatalember az oktatónk, akik mindent elmondtak részletesen, hogy mit és hogyan kell majd csinálnunk. Már az első alkalommal vízre is szálltunk, és ez nagyon tetszett nekünk! Nagy lelkesedéssel várjuk a következő órákat! Köszönjük szépen a Szolnoki Sportcentrumnak, Jászalsószentgyörgy Községi Önkormányzatnak és az iskolánknak, hogy lehetőséget kapnak a diákok, hogy kipróbálják ezt a sportot!

Pásztor Szonja (8.b) és Nagy Bálint (8.a)

 

 


Album neve: Elstartolt a kajak-kenu Jászalsószentgyörgyön. (37 fotó)

Generated by Facebook Photo Fetcher 2

Back To Top