Skip to content

Elindult az új tanév 2023/2024

2023. szeptember 1-jén 9.00 órától ünnepélyes tanévnyitó szentmise keretében indult az új tanév.

A tanévnyitó szentmisén Soós Tamás plébános atya többször kihangsúlyozta, hogy tüzes lelkesedéssel, vidáman érdemes kezdeni és folytatni feladatainkat mindannyiunknak, kicsiknek és nagyoknak. Ehhez hívtuk a Szentlélek segítségét a szentmise áldozatban, közös imákban, könyörgésekben, szép énekekben.
A szentmise után Tarnai Mihály igazgató a jelenlévők köszöntése során kiemelten köszöntötte az elsőosztályos gyerekeket és szüleiket, az új tanulókat és az iskolánkban utolsó tanévüket kezdő nyolcadikosokat. Elmondta, hogy a 2023-2024-es tanévben 259 diák kezdte meg tanulmányait, „259 SORS”.
Beszédében kihangsúlyozta: azon dolgozunk, hogy szeressetek iskolába járni. Mondjuk meg őszintén: nehézség is ez mindenkinek, tanítványnak, pedagógusnak, szülőnek. De azon leszünk, azon vagyunk, hogy a sokszor nehéz és néha nem is mindenkinek egyformán testhezálló feladatokat is úgy végezzük, hogy lássuk, hogy ettől többek leszünk, fejlődünk, találjuk meg benne örömünket, és egymásnak is tudjunk örülni!
Ettől több a ’szentgyörgyi iskola! Hatalmas szerencsénk van, hogy a katolikus iskolában természetesen mondhatjuk, hogy „Segítsen meg minket a Jóisten”, és tudjuk, hogy velünk van, kicsik mellett, nagyok mellett.
Hagyatkozzunk rá bátran mi is felnőttek: szülők, pedagógusok, és hagyatkozzatok rá Ti is bátran gyerekek, mert nehézség az eddig is volt, és biztosan lesz is. Csak az nem mindegy, kinek a segítségét kérjük, ha bajban vagyunk! Bátran kérjük a Jóistenét!”
Beszéde végén megköszönte a fenntartó Egri Főegyházmegye és Jászalsószentgyörgy Község Önkormányzatának nagylelkű segítségét, a szülők támogatását, munkatársai munkáját, hogy ilyen kimagaslóan jó feltételek között kezdődhet a tanév, majd bemutatta a tantestület új tagjait:
Patakiné Balázs Cintia hitoktató hölgyet, aki az első 3 évfolyamon tanítja a hittant, Vígh István tanító urat, aki a 3. a osztálynak lesz a tanító bácsija, és végül, de nem újként köszöntötte Pataki Attila hitoktató tanár urat, aki a 4-től 8. évfolyamig tanítja a hittant.
A Jóisten áldásával elkezdtük az új tanévet.

Album neve: Elindult az új tanév 2023/2024. (171 fotó)

Generated by Facebook Photo Fetcher 2

Back To Top