Skip to content

„Az én műemlékem” országos fotópályázatán díjazottak lettünk!

A Zala Megyei kormányhivatal és az Állami Főépítész Iroda által szervezett, „Az én műemlékem” című rajz- és fotópályázatán vettünk részt, melyet nyolcadik alkalommal hirdettek meg ebben az évben. A versenyre diákok pályamunkáit várták, s a zsűri által kiválasztott legjobbak ifjú alkotói december 2-án vehették át az elismeréseket Zalaegerszegen, egy a Megyeházán rendezett ünnepség keretében. Dr. Sifter Rózsa, Zala megyei kormánymegbízott beszélt a pályázat tényleges céljáról:

„Épített környezetünk sokféle objektumból áll össze, ezek között világszerte kitüntetett figyelmet érdemelnek a műemléki védettség alatt állók, hiszen az épületek a múltunkban gyökerező értékeket reprezentálják, a szellemi örökségünk részét képezik, a nemzeti építészeti kultúra remekei. Ma Magyarországon 11 ezer műemléki védettségű épület képezi az építészeti örökségi kincset. Megóvásuk közös felelősség!”

– hívta fel a figyelmet a kormánymegbízott. Továbbiakban örömét fejezte ki, hogy a gyerekek munkáikon keresztül, egyéni látásmóddal, egyedi kifejező erővel jelenítették meg az általuk ismert műemlékeiket.  Az alkotások megmutatták, hogy a diákok figyelnek közvetlen lakókörnyezetük épített örökségére, ismerik azok értékét és szépségét.

A fotó kategóriában akadtak pályázók, akik nem csupán kis hazánkból versenyeztek, hanem az ország határain túlról is, így Szlovákiából, de még a Vajdaságból is. Ezen a nagy volumenű pályázaton vettünk részt mi is, ahol bizony nem kis eredménnyel zártunk!

A 208 beérkezett alkotásból Kovács Kristóf 8. osztályos tanulónk fotójával a versenyen III. helyezést ért el az „Általános iskolák – fotó” kategóriájában!

Nyertes fotóján a jászalsószentgyörgyi Szentháromság Római Katolikus Temploma látható egy igazán egyedi látásmódban megörökítve. Az üveggömb, elmondása szerint azt szimbolizálja, hogy szeretné más szemszögből is látni és megörökíteni a körülöttünk lévő világot és környezetet, mert minden apró dolognak megvan a maga szépsége, csak észre kell vennünk. Az üveggömb továbbá, mint az örök körforgást, a Szentháromságot is jelenti.

Rengeteg belefektetett idő, kreativitás, türelem eredménye! Hatalmas gratulációnk fejezzük ki Kristófnak mind munkája s mind eredményére!

Takács Anikó, Vincze Dániel

szaktanárok


Album neve: “Az én műemlékem” országos fotópályázatán díjazottak lettünk!. (4 fotó)

Generated by Facebook Photo Fetcher 2

Back To Top