skip to Main Content

Az élelmezési világnap 2021. október 16.

Iskolánk TEREMTÉSVÉDELMI PROGRAMJAI között szerepel az ÉLELMEZÉSI VILÁGNAP 1945-ös alapítására való emlékezés, amely az arra való törekvés, hogy a világon mindenki számára biztosított lehessen a megfelelő és tápláló élelem.
Ezen alkalomból iskolánkban október 21-én, csütörtökön:

  • A gyerekek, számukra talán nem mindennapi, de nagyon egészséges falatkákat, zöldséget, gyümölcsöt kóstolhattak. Avokádókrémet, gránátalmát, sült tököt. A finomságokat a 2.b osztály készítette elő, és kínálta az osztályokban a délelőtt folyamán.A sikert bizonyította, hogy minden tányér és tálca üresen került vissza.
  • A nap másik eseménye volt, hogy a tornateremben 1-3. osztályig egy nagy-nagy ételpiramist állítottunk össze. A gyerekek otthonról az alábbi ételek, alapanyagok közül hoztak egyet-egyet:
  1.  gabonaféléket: kenyeret, kiflit, zsemlét, száraztésztát, müzlit
  2. gyümölcsöket, zöldségeket
  3.  tejtermékeket, húsokat, halakat: tejet, tejfölt, joghurtot, sajtot szalámit, tojást
  4. édességeket: cukorkát, csokoládét

Mi, tanító nénik szerencsések voltunk, hiszen mindvégig ott lehettünk, a részesei lehettünk az eseményeknek, a csillogó gyerekszemeknek, az egyre bátrabban behabzsolt falatoknak. A távolmaradóknak és mindenkinek, a fotók segítségével szeretnénk átadni az Egészségesnek lenni, egészségesen enni, gyerekek között jó lenni érzésből egy kis szeletet!
Jó étvágyat!

 

Kátainé Markó Anita és Virág Emese


Album neve: Az élelmezési világnap 2021. október 16.. (73 fotó)

Generated by Facebook Photo Fetcher 2

Back To Top