Skip to content

Az Általános Iskolások XII. Országos Vizuális versenyén díjazottak lettünk! 2023

Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem PKK Pedagógiai Intézete támogatásával a Művelt Ifjúságért Alapítvány „Mi van a hegyen messze túl?” címmel komplex vizuális művészeti versenyt hirdetett az általános iskolák évfolyamain tanuló diákjai számára országosan. Weöres Sándor verséből kiemelt mondat ihlette a verseny vezérgondolatát. A gyermeki kíváncsiság, a fantázia szárnyain messzire repülve az ember befogni óhajtja a végtelent, közel hozni a határtalan tereket és világokat.
Képzőművészeti diákjainkkal mi is neveztünk erre a versenyre még a novemberi hónapban. Szebbnél szebb munkáik születtek! A kétfordulós versenyre beküldött több, mint 300 pályamű közül szakmai zsűri választotta ki a döntőben résztvevő 90 alkotót, akiknek munkái szerepelnek egy szervezők által összeállított katalógusban. A II. fordulóba mi is bejutottunk Horváth Nóra, 6.b osztályos tanulónk munkájával. A 90 döntőbe jutott alkotóknak helyszínen megadott feladat alapján is alkotniuk kellett Egerben februárban, akik közül a szakmai zsűri kiválasztotta az első 3. helyezettet és a különdíjasokat.

Nagy öröm számunka, hogy ezen a nagyszabású versenyen 2023. 03. 23-án Egerben Horváth Nóra az 5-6. évfolyamon országosan különdíjban részesült! Szívből gratulálunk eredményéhez!
Úgy gondolom, sikerült befogni a végtelent, közel hozni a határtalan tereket és világokat a képzelet szárnyain! Minden részt vevő tanulónk nagyszerű munkát végzett! Büszkék vagyunk rátok, kis művészek!

Takács Anikó

szaktanár


Album neve: Az Általános Iskolások XII. Országos Vizuális versenyén díjazotta. (26 fotó)

Generated by Facebook Photo Fetcher 2

Back To Top