Skip to content

A Jászkun kapitányok nyomában jártunk 2022.02.15.

Egy gyönyörű koratavaszi napon, 2022.02.15-én egy úgy kirándulás vette kezdetét a két 5. osztály diákjai számára! A Lázár Ervin Program szervezésében megvalósuló projekt keretében a gyerekek ellátogathattak a szolnoki Damjanich János Múzeumba. A program címe pedig „A Jászkun kapitányok nyomában” volt.

A kiállítással egybekötött foglalkozás elején a gyerek megismerkedhettek a régészeti munka rejtelmeivel. Különböző régészeti tárgyakat és eszközöket vehettek kézbe. Ezután pedig azt az utat járják be a kiállításban, amelyiket a több évszázaddal ezelőtt hazánkba érkező kunok és jászok megtettek. Mindezt a tárlat interaktív elemeinek kipróbálásával.  A gyerekek kaftánt ölthettek, korabeli kard és sisak másolatot próbálhattak ki, illetve szégyenfára állhattak. Nyelvemlékeket hallgathattak, kipróbálhatták a kalodát, illetve egykor és most játékot játszhattak.

A történelmi emlékek megtekintése után ügyességi társas játékok útján ismerhették meg és járhatták be a kiállítás minden szegletét: régi szövetanyagból népi motívum kirakása után meg kellett keresni, mely kiállított darabon fellelhető az a motívum, memóriajátékot játszhattak a kiállított tárgyak fotóival, vagy dominózhattak az anyag/készített tárgy fotóikkal.
Összességében egy igen sokoldalú, színes és szakmailag pontos előadásokon, bemutatókon vehettünk részt. Csodás kiállítás volt!

Vígh Veronika, Menyhártné Kormos Klára, Takács Anikó

szaktanárok


Album neve: A Jászkun kapitányok nyomában jártunk 2022.02.15.. (206 fotó)

Generated by Facebook Photo Fetcher 2

Back To Top